The End

Da har dagen kommet for den siste morgenrapporten etter nærmere 7 år med produksjon. Det føles ikke godt at det skjer på en dag der verdens børser kollapser som følge av full stopp i verdensøkonomien. Dette blir ikke bedre før vi har kommet over en kneik der coronafrykten avtar, og økonomene kan estimere eventuelle tap og konsekvenser på samfunnet. Akkurat nå er det flere spørsmålstegn enn svar, og panikken sprer seg raskt. Jeg tror det er viktig å huske på at for de aller fleste vil dette kun føles som en forkjølelse, og etterpå vil du være imun. Verden går ikke under, men det kommer til å bli ubehagelig de nærmeste ukene. 

For er det noe jeg har lært de siste tyve årene er det at børsfall og kriser som dette gir vanvittig gode investeringsmuligheter. Hele hemmeligheten er å ha tilgang på kapital som ikke er i markedet til enhver tid. De smarte allokerer snart en større andel av formuen til aksjer. Investerer du uten belåning, kan du kjøpe små poster gjennom de neste ukene, og du nærmest garantert vi oppnå en betydelig avkastning i fremtiden. Motoren i verdensøkonomien er at alle land fra Ulam Bator til Reykjavik har tilsluttet seg markedsøkonomien, og det skaper økonomisk vekst bare ved at noen står opp om morgenen og bidrar med arbeid eller kapital. Det er ganske fantastisk. Selvfølgelig må vi gjennom kriser som Covid-19, men snart er det jobbetid igjen. Svært få ønsker å sitte stille når naboen opplever velstandsøkning. Se bare på vekstkanonene Nigeria, Etiopia, Kenya. Nigeria vil ha flere innbyggere enn USA innen 2050. Der skal alle opp på en velstandsøkning vi har sett i f.eks Kina og de asiatiske tiger landende. Globale merker som Netflix, Amazon, Apple, Google osv. kommer til å fortsette å vokse, så lenge de klarer å utvikle teknologi og innhold. Mennesker og vekst vil det være nok av.

Hva med aksjer på Oslo Børs? Det kommer til å gå bra. Se bare hvor raskt både Equinor og DNB snur seg etter vinden. Vipps og havvindprosjekter. For 30 år siden var det utenkelig at disse selskapene klarte å flytte en binders uten å sende to ansatte i sykemelding grunnet relatert papirarbeid. Oljeselskapene kan gå en trist tid i møte, og det mangler på store teknologibedrifter, men her er underskogen stor. Se bare hva som skjer i start-up bransjen. Den koker. Alle disse skal på jobb igjen etter coronaviruset, derfor bør du også investere snart.

Neste torsdag arrangeres Arcane Crypto en to timers sesjon fra kl 17-19 der blant annet Eric Wall i Arcane Assets og Torbjørn Bull Jenssen fra Arcane Crypto skal holde foredrag. For å ha kontroll over hvor mange som kommer ber jeg deg registrere interesse på Eventbrite. Det er selvfølgelig gratis.

Mvh

Richard Paulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Nordnet
28.02.2020 14:41

Tusen takk for ditt verdifulle engasjement gjennom en årrekke Richard! Du har vært en viktig kilde til inspirasjon blant våre kunder, og vi ønsker deg masse lykke til videre. Vi håper du har muligheten til å ta turen innom kontoret, eller studio for en podcasst, ved en senere anledning når det måtte passe seg.