Styrke til tross for faresignaler!

Markedet handler flatt på Oslo Børs, høyere i Europa og futures på det amerikanske markedet peker på en sterkere åpning om en times tid. Dette til tross for at Trump ikke har sikret finansiering for drift av føderale myndigheter. Hvis det kommer en shut-down, brukte det i hvert fall tidligere å gå ut over aksjemarkedet. 

Tom Hauglund har publisert et fortreffelig innlegg om problemene med lange renter på økonomien. Det kan forplante seg ned til hver enkelt aksjesparer sin risikoapetitt. Får du høyere renter på sparekonto, kan det være mindre aktuelt å ta risiko i aksjemarkedet. En viktig komponent her er spreaden mellom de lang og korte renter. En stor spread er positivt i den forstand at det tyder på sterk optimisme om den økonomiske utviklingen. Det gjør også at bankene tjener masse penger på å låne ut til kunder på 30 år, samtidig som de finansierer seg i 2 års markedet til mye lavere satser. Uheldigvis for bankene har den steget like mye som tiåringen, cirka 20 basispunkter.

Telenor faller 3.5 krone fra toppen i dag, og er den svakeste aksjen i OBX indeksen. Analysen til Pareto som spådde 25% nedgang i kursen, ser ut til å ha skremt investorene. Hvis totalmarkedet korrigerer senere i måneden, kan dette være en ypperlig shortkandidat.

Thinfilm CEO Davor Sutija er sitert i Forbes om hva fremtiden vil bringe for the Internet of Things:

“We’ll see more adoption of technologies like NFC in 2018, as more and more brands recognise the benefit of integrating interactive tags into packaging and bringing connected products into the Internet of Everything (IoE) – a natural extension of the IoT. We’ll see brands and marketers reaching out more through the mobile devices that both millennial and Gen Z consumers already carry, as it presents the best opportunity to engage that audience.” 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer