Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 59 – Stop loss – et verktøy for taperen eller en vinnerstrategi?

Stop loss er et tema som vi stadig får spørsmål om og vi har derfor viet ukens episode til dette. Anders og Tom deler egne erfaringer med stop loss, forklarer hvorfor det kan lønne seg å bruke strategien og knuser samtidig noen myter om den.

Markedet og sommerbørsen

Brexit førte til massiv trading de siste ukene, men sommeren begynner sakte men sikkert å smyge seg inn på børsen. Rapporteringssesongen er i gang og førstemann ut, Alcoa, la listen for etterfølgerne. Her hjemme ser vi allikevel litt dårligere utsikter for finansbransjen, ledet an av DNB.

Stop loss

(Fra 12:45) Lær deg hva stop loss er – ikke bare ordreleggingsfunksjonen, men selve strategien. Du får i tillegg to regler å følge for å sørge for god risikostyring i porteføljen din.

(Fra 23:27) Tradisjonell eller trailing stop loss – hør hvordan stop loss fungerer på nordnet.no.

Spørsmål fra lytterne

(Fra 32:47) Arveoppgjør – hva skiller kontotypene Aksje- og fondskonto og Investeringskonto Zero når det gjelder arv?

(Fra 35:24) Eksponering mot Afrika – Slik kan du ta eksponering mot større områder enn Sør-Afrika.

(Fra 44:00) Skal man holde en posisjon over tid eller bør man kjøpe og selge en aksje ofte for å få rentes-renteeffekt?

Gode tips i #1krspart

(Fra 48:16) Det er blåst liv i #1krspart og det er flere gode tips ute og går på Twitter om dagen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
16.07.2016 10:46

Takk for svar på mitt spørsmål ang. å sitte på en aksje vs. kjøpe og selge aksjen. Jeg ble litt klokere, og svaret var vel at det å trade en aksje fremfor å sitte long vil gi høyere avkastning, samtidig som det medfører høyere risiko. Logisk nok 🙂

Gjest
Gjest
15.07.2016 11:25

Afrika eksponering: Hva med Tundra Nigeria and Sub-Sahara som er tilgjengelig på Nordnet, har selv Tundra Vietnam som har gått meget bra siste året.