Skoleduellen – Nord Bodø tar ledelsen

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 1. april

Ny kontrakt løftet Scanship-kursen med 18 prosent

Med en ukentlig avkastning på 2,4 prosent, suser Børsgruppen Nord Bodø forbi OsloMet og tar ledelsen i Nordnets porteføljekonkurranse.

Aksjegruppen OsloMet lå lenge først i denne runden av Nordnets porteføljekonkurranse. I forrige uke glapp ledelsen imidlertid til Børsgruppen Nord Bodø (Handelshøgskolen i Bodø).

Skoleduellens nordligste deltagere oppnådde en ukentlig avkastning på 2,4 prosent, mens OsloMet-laget tapte 0,6 prosent.

Periodens andreplass gikk til analytikernes favorittaksjer, som steg med 1,1 prosent i snitt. Alle de øvrige deltagerne tapte penger.

Dette er Skoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Kursløft for Scanship

Bare to av Nord Bodøs seks aksjevalg steg i løpet av uken. Én av dem, Scanship Holding, var imidlertid opp med nesten 18 prosent.

Den voldsomme oppgangen kom etter at selskapet meldte om en viktig kontrakt med et europeisk verft. Scanships nye system for avfallsbehandling skal installeres i to cruiseskip. Teknologien omdanner søppel til ren energi, ifølge en pressemelding.

Også Aker gjorde det bra i Nord Bodøs portefølje, med et ukentlig kursløft på over 3 prosent. Ledelsen la frem en plan for utvikling og drift av et felt utenfor Ghana, men ellers kom det ingen nyheter fra selskapet.

Over all forventning

«Scanship Holding, som vi har hatt siden starten, ligger i den «grønne» trenden og har hatt en kursutvikling over all forventning», kommenterer Børsgruppen Nord Bodø på Nordnet-bloggen.

«Stadig nye kontrakter og en rekordstor ordrebok har gjort selskapet til en lukrativ investering».

I september betalte studentene 5,27 kroner for Scanshipaksjen. Kursen har siden økt til 7,50 kroner.

Endret porteføljen

Bodø-gruppen kommenterer også sine seneste handler, som ble gjort i februar og mars. Equinor, Infront, Storebrand og Akva Group ble byttet ut med NEL og Elkem.

«De solgte aksjene hadde ikke utviklet seg slik vi så for oss, og vi så bedre muligheter andre steder», forklarer laget.

«Elkem ble tatt inn med en forventning om at handelskrigen mellom Kina og USA ville roe seg ned og at dette drastisk ville bedre aksjens kursutvikling, særlig ettersom dens multipler var svært lave og skulle opp».

Nord Bodø påpeker at kjøpet hittil har vært en gedigen suksess. Det hjelper at Elkem la frem uventet sterke tall for fjerde kvartal.

Håper på nyheter

«NEL gikk ned, som følge av en emisjon rett etter vårt kjøp, men aksjen har siden klatret opp igjen», fortsetter Nord Bodø.

«Noen kontrakter og litt positiv dekning hjalp godt til, og vi håper på flere gode nyheter før avslutningen av skoleduellen».

Forøvrig har Nord Bodø fortsatt tro på Frontline, som ventes å tjene på et lavere tilbud av skip i markedet, samt økt etterspørsel for frakt mellom kontinentene.

Se skolegruppenes kommentarer: Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 1. april, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer