Selskapseiere: Unngå å bli utestengt fra børshandel

3. januar 2018 kom det nye EU-regler i kraft som betyr at alle bedrifter som kjøper og selger børshandlede verdipapir må ha en global identifiseringskode, også kalt LEI (Legal Entity Identifier).

MIFID II handler om beskyttelse

Det nye regelverket, MIFID II, er ment for å beskytte deg som investerer i verdipapir. Men, det kommer imidlertid også noen krav for bedriftskunder, som må skaffe seg den globale identifiseringskoden LEI. LEI-nummer er riktignok ikke noe nytt. Mange har allerede skaffet seg LEI på grunn av regelverket for derivathandel. Ved årsskiftet blir LEI obligatorisk for alle bedrifter som handler med børshandlede verdipapirer.

Du må fornye LEI-nummeret årlig

LEI-nummeret fungerer som et abonnement og er gyldig i ett år fra det registreres. Deretter må det fornyes hvert år. Ved årsskiftet kommer behandlingstiden til å øke på grunn av høyt trykk. Du bør derfor søke så snart som mulig.

Tilbud sammen med NordLEI

Du kan registrere søknad om LEI via flere leverandører, deriblant NordLEI og Bloomberg. NordLEI er den eneste nordiske leverandøren og der får du som Nordnet-kunde et tilbud. Dersom du registrerer deg før 15. november kan du oppgi kampanjekoden «NordnetLEI» og få 1,5 måned ekstra varighet på LEI-nummeret ditt. Altså kommer LEI-nummeret til å være gyldig frem til 31. desember 2018. Nordnet mottar ingen kompensasjon fra NordLEI for tilbudet. Dette gjør vi for å lette på våre kunders byrde. Du står naturligvis fritt til å velge en annen LEI-leverandør.

Søk om LEI-nummer allerede i dag og unngå å bli utestengt fra handel!

Her kan du lese mer om LEI og få svar på ofte stilte spørsmål.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer