Seadrill – Mangelfull informasjon og vær forsiktig

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Dagens Facebook Live er om Seadrill og noe vi har ventet på lenge. Men dagens melding er mangelfull og jeg gir deg litt informasjon om hva som har kommet.

Seadrill henter inn 1,06 mrd USD i restruktureringen:

  • 200 mill USD i ny egenkapital – negativt (alt for lite)
  • 806 mill USD i nytt sikret lån – negativt ( selskapet har altfor mye gjeld fra før av)
  • 2,3 mrd USD i obligasjonsgjeld blir omgjort til nytt eierskap på 15 % i selskapet – positivt (betyr at Seadrill får mye lavere gjeld å betjene)
  • 5,7 mrd USD blir forskjøvet av gjeld fra bankene i 5 år. Nedbetaling på deler i 2020 – negativt (alt for kort, tidligere snakk om 8 år, bankene burde bidratt med å ta tap)
  • 97 % av bankene har akseptert – ikke overraskende. De er desidert de som foreløpig kommer best ut
  • 40 % av obligasjonseieren har akseptert – tror de føler seg som taperne her

Jeg vil mane til forsiktighet med å handle aksjen. Det har ikke blitt kommunisert hvilken kurs restruktureringen gjøres på, og det har heller ikke blitt kommunisert hvem som får være med på de 200 mill USD. Dog er jeg ganske trygg på at emisjonen ikke blir gjort på dagens kurs på 1,9 kr. Dagens aksjonærer får et eierskap på 2 % etter restruktureringen. Det vil si dagens kurs fremstår som veldig feil.

Les også på Hegnar.no: Mener Seadrill-aksjen bør suspenderes

Skuffet over restruktureringen i Seadrill hittil

Min konklusjon i første kast er at jeg er veldig skuffet over denne restruktureringen. Et rigg selskap med 39 rigger hvorav 10 er i opplag. En backlog på 3,1 mrd USD, 50 % EBITDA margin gir de en EBITDA på 1,550 mrd USD i ordreinngang. Dagens rater er på maks kostpris, slik at når denne backloggen går mot null, vil selskapet verken evne  å betjene renter eller gjeld. Da skjønner jeg ikke hvordan de skal kunne betjene over 6,5 mrd USD i gjeld. Det er greit at selskapet er giret, men ikke noe vits å eie et giret selskap hvor gjelden langt på vei overskrider verdiene av riggene. Man må ihvertfall være veldig optimistisk på at riggmarkedet kommer tilbake, og det i en voldsom fart….

Husk denne prosessen er såvidt startet. Selskapet sier de ser for seg en Chapter 11 prosess på 6-9 måneder.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer