Gå til hovedinnhold

Sandnes Sparebank låner grønt på Børsen

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.
Oslo Børs

Sandnes Sparebank markerte i dag børsnoteringen av sitt første grønne boliglån. Obligasjonslånet ble plassert med grønn rabatt.

Utstedelsen av lånet ble møtt med stor interesse, og ble plassert med lavere rente enn obligasjonslån som ikke er grønne.

– Utstedelsen gikk veldig bra. Det var god etterspørsel fra investorhold, og det gikk raskt å fylle boken. Vi anslår at dette grønne lånet var to basispunkter billigere enn tilsvarende vanlige lån, sier Carl Fredrik Hjelle, finanssjef i Sandnes Sparebank.

Obligasjonslånet har en utestående låneverdi på 300 millioner kroner og en kupongrente på 0,77 prosent (3M NIBOR + 0,42).

– Det vil komme flere grønne lån fra oss, spår finanssjefen.

– I tråd med bankens bærekraftstrategi

«Kvalifiserer din bolig til grønt boliglån, får du bankens beste betingelser,» heter det på bankens hjemmesider.

– Vi har jobbet konkret med å kunne tilby grønne produkter til våre kunder over lengre tid. At vi nå kan tilby grønne boliglån er nok en milepæl – og helt i tråd med bankens bærekraftstrategi, sier Tove Linn Bjørnå, leder for bærekraft i Sandnes Sparebank.

Skal finansiere energieffektive boliger

Sandnes Sparebanks grønne obligasjon er en såkalt obligasjon med fortrinnsrett, og er utstedt av bankens kredittforetak SSB Boligkreditt. Obligasjoner med fortrinnsrett kalles gjerne boligobligasjoner, fordi investorene i obligasjonslånet har fortrinnsrett til å dekke sine krav i de boliglånene som inngår.

Midlene som hentes gjennom et grønt obligasjonslån skal utelukkende benyttes til å finansiere miljøvennlige prosjekter. Grønne boliglån dekker energieffektive boliger.

Sterk grønn lånevekst

Stadig flere selskaper låner grønt, og så langt i år har den utestående låneverdien av grønne obligasjonslån notert på Oslo Børs økt med 68,8 prosent til 60,5 milliarder kroner. Tilbudet av grønne obligasjoner har også blitt bredere, med flere selskaper fra forskjellige bransjer som finansierer bærekraftige prosjekter med grønne lån.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer