Gå til hovedinnhold

Rolig start i vente. S&P 500 steg til ny all-time high torsdag kveld. Flatt i Asia i natt

Inflasjonstallene for mai kom nok en gang inn høyere en forventningene (5% mot ventet 4,7%), men investorene lot seg ikke skremme. S&P 500 steg til ny all-time high.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner flatt, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,2]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,4 prosent i snitt i går.

Inflasjonstallene for mai kom nok en gang inn høyere en forventningene (5% mot ventet 4,7%), men investorene lot seg ikke skremme. Fremdeles tror de fleste, i likhet med den amerikanske sentralbanken, at den høye prisstigningen vil være forbigående. Når det er sagt, en rekke selskaper i ulike industrier har måtte øke lønningene den senere tid for å tiltrekke seg folk, noe som er inflasjonsdrivende på litt lengre sikt. I neste uke er det duket for nytt rentemøte i USA, der dette antakelig vil bli et tema.

S&P 500 steg for øvrig til ny all-time high torsdag, godt hjulpet av solid oppgang i tek selskaper. Organon & Co (+6,6%), ServiceNow (+5,3%) og Enphase Energy (+4,8%) endte på topp blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Nielsen Holdings (-4,7%), SVB Financial Group (-4,7%) og NVR (-4%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,1 prosent i snitt fredag morgen.

Gårsdagens optimisme på Wall Street smittet ikke over på de asiatiske markedene fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Nå som inflasjonstallene fra både Kina og USA er sluppet, vil Feds rentemøte i neste uke bli hovedfokuset blant investorene verden over. Tek -og helse relaterte selskaper gjorde det best i USA i går, mens energi selskapene utmerket seg i Asia i natt.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 72,4 dollar per fat, ned -0,3 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,26, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,44 og 2,14 prosent.

Torsdagens makrotall fra USA bidro til ny oljeprisoppgang. Brent oljen har for øvrig falt noe tilbake gjennom natten, men ble handlet nær 73 dollar per fat midt på dagen i går. Det kan også nevnes at USA opphevet sanksjonene ovenfor en tre iranske borgere i går, samt to selskaper. Hvorvidt dette har en sammenheng med de pågående atomforhandlingene mellom USA og Iran er usikkert.

Lær mer om Solon Eiendom og den svenske eiendomsgiganten SBB sitt inntog i selskapet

Q&A med Solon Eiendom

Lyttetips:

#pengepodden – Hvem blir vinnere og tapere i fremtidens energimarked?

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
11.06.2021 08:31

Hei Roger, fin oppsummering hver dag 👍, maser vel litt, men kan du når du skriver om dollar skrive om den er opp eller ned ifht igår? Det samme gjelder 10 og 30 åringen, ned eller opp i fht gårdagens renter? Du gjør det jo med oljeprisen og retningen er jo interessant.
mvh Tom Skundberg