Gå til hovedinnhold

Rolig start i vente. Gevinstsikring ga bred nedgang i Asia i natt. Fed sjef, Powell i fokus

Mange investorer har vektet seg opp i sykliske selskaper (energi og finans) den senere tid, på bekostning av rene vekstselskaper (teknologi). Logikken bak denne sektorrotasjonen er rasjonell gitt stigningstakten i de lange rentene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner flatt i dag, eller innenfor intervallet [-0,2, 0,2]%. Utvalgte selskaper i fokus; ACR, NEXT, SOLON, NTS

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

Mange investorer har vektet seg opp i sykliske selskaper (energi og finans) den senere tid, på bekostning av rene vekstselskaper (teknologi). Logikken bak denne sektorrotasjonen er rasjonell gitt stigningstakten i de lange rentene. Dvs. ettersom de lange rente har begynt å bevege seg oppover i påvente av bedre tider (positive vekstutsikter), vil de selskapene som er ventet å tjene mye penger langt frem i tid bli mindre verdt relativt til de som tjener mye i dag. Mao. veksten har sin pris, en pris som styres av underliggende rentenivå. Energisektoren gjorde det best i USA med en oppgang på 1,6%, mens teknologi (-0,25%) og forbruksvarer (-0,5%) gjorde det svakest.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -2,4 prosent i snitt onsdag morgen.

De asiatiske børsene fortsatte nedover i natt, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen. Generell gevinstsikring etter en god start på året, kan tenkes å ha vært den viktigste årsaken til fallet. Jerome Powell, sjefen for den amerikanske sentralbanken, kan også ha påvirke stemningen blant investorene noe. I følge Powell vil det ta lang tid for amerikansk økonomi å nå målene for ønsket inflasjon og sysselsetting.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 65,2 dollar per fat, ned -0,4 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,46, mens 30-års renten i USA ligger på 2,17 prosent.

I følge ferske tall fra det amerikanske petroleumsinstituttet API, steg oljelagrene i USA med en million fat i forrige uke. Lagertallene kom overraskende på mange, noe som gjorde at oljeprisen falt litt tilbake i går. Når det er sagt, de underliggende vekstimpulsene i verdensøkonomien blir stadig bedre (ref. utviklingen i de lange rentene) og dette, sammen med OPECs tilbudsbegrensinger, er den viktigste driveren for oljemarkedet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer