Kl 15.49: REC tar en pustepause + oljeaksjer som ikke har steget

5 April skal Kina offentligjøre nye tariffer for polysilikon. Det vil har stor innvirkning på REC, ettersom landed kjøper 70% av verdens polysilikon produksjon. Det som jeg egentlig synes er bullish, er at gjeldsutfordringene må løses før mai 2014. De har altså god tid.

YARA forblir blant de svakeste OBX aksjen, og husk at den var på 300 kroner for en måned siden. Storyen om lavere UREA priser har forplantet seg i markedet, og jeg tror vi må se en uptick i gjødsel før aksjen snur.

Det er spesielt to utslag i dag som gjør meg positiv; EUR/USD og oljekursen.

Valutakrysset har falt fra 1.37 i begynneslen av Februar, til rett under 1.30. I dag stiger den og noteres på 1.3085. Hvorfor er dette viktig? Det er fordi sterkere Euro betyr større risikoapetitt, ettersom dollar ofte blir sett på som “safe haven”.

Oljeprisen fortsetter å stige til tross for rekordhøye lagre. Den har nå steget snart +5% fra bunnen i begynnelsen av Mars. Jeg vil nesten påsta at det har vært konsensus om at prisen skal ned. En rebound vil det være veldig bullish for oljeslelskapene, som har hengt etter i år. Se f.eks på PGS, AKSO og Statoil. Ingen er opp i år, til tross for at OSEBX er opp +7%.

OPPDATERING kl 15.49: Da fikk markedet et lite pullback etter arbeidstallene i går, men vær bevisst på at trenden enda ikke er brutt. Oslo Børs må falle nærmere 3% for at sentimentet muligens kan skifte. Det betyr egentlig at man skal kjøpe aksjer mot stengetid i dag, eventuelt mandag morgen hvis det åpner ned.

Nå handler Apple $440, opp $15 denne uken. Jeg har flere ganger skrevet om en mulig opptur frem til offentligjøringen av kontantsituasjonen, og nå er aksjen på høyeste notering for måneden.

Ha en god helg, så er jeg tilbake med morgenrapport på mandag morgen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
15.03.2013 17:20

Enda litt og gå på før trenden blir brutt ja:
http://i.snag.gy/mJfhc.jpg