Kl 15.40: Paddehatten… + US oppdatering

… som ikke vil ned. Oslo Børs står sterkt i mot fall i Asia og på Wall Street. Det er ingenting å irritere seg over, bare akseptere det, fordi det gir deg et signal om at det er kjøpere tilstede og det kan forsterke et eventuelt rally når det kommer.

EMGS får juling etter et resultatvarsel i dag. Aksjen faller til 7 kroner, men det er verdt å huske at den var i 6.5 kroner så sent som Oktober. Varselet i dag ligger godt under der analytikerne hadde sine estimater. Pareto hadde 60 millioner i inntekt, mens selskapet meldte at det blir 45 millioner. Det er en -20% bom.

Funcom har skrellt av seg 2 kroner intradag, og nå ser det ut til at de lette pengene er borte. Hvis vi forklarer oppgangen med forventninger i forkant av lansering av spill, så forsvinner noe av risikoapettiten når luften går ut av ballongen slik vi ser i dag. Jeg callet ikke denne på vei opp, og skal selvfølgelig ikke være kjepphøy på vei ned heller. Mitt poeng er bare at aksjen nå muligens har satt en topp, og det kan få flere til å selge seg ut.

Danske Bank har satt 150 kroner i kursmål på Norwegian, og jeg har ikke sett noe lavere hos de andre aktørene. De mener priskrigen i Europa vil bli kostbar, i tillegg vil selskapet slite med dårlig valutaeffekt når kronen svekker seg. Hvis har sett en fremoverlent Bjørn Kjos de siste dagene, men det ser ikke ut til at sjarmetappen hjelper på aksjekursen. Det de trenger aller mest nå, er ro rundt Dreamliner forsinkelsene, da kan det sige penger inn i aksjen igjen.

Thina Saltvedt i Nordea ble kåret til topp tre presise oljeanalytikere i verden. Interessant artikkel hos Bloomberg.

Det er et nytt spennende initiativ som er i betatesting nå. En webkanal med fokus på research, trading og økonominyheter. Du kan følge den gjennom dagen her. Planen er å ha noen faste timeslots med sendinger, men kontinuerlig live kamera gjennom hele arbeidsdagen.

Oppdatering kl 15.40: Morgan Stanley nedgraderte Netflix i dag, og aksjen er ned 4% til Novembernivå. Kjøp den 1-3 uker før House of Cards premieren i begynnelsen av Februar. Da vil selskapet og kanalen få enorm eksponering i media, samt sikkert litt god seerstatistikk i etterkant. Husk at det alltid er marginalkjøperne som drar kursen, og mediedekningen her vil garantert rekruttere investorer blant “mom & pop”, som vanligvis ikke trader aksjer. Nordnet har en kampanje nå på 9 kroner minstekurtasje på utenlandske aksjer.

Oslo Børs kommer under press, og det er ikke så rart ettersom råvarer som olje, gull og sølv stuper. Funcom har falt 2.5 kroner fra toppen, mens omsetningen er 170 millioner kroner, mot et snitt i år på 11 millioner. Det forteller meg at det er mye penger på vei ut, og det styrker teorien om at toppen er inne. Aksellererende volume på fallende kurser er ikke positivt.

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer