Oslo Børs: Svak nedgang i vente. Nye tollskjerpelser trådt i kraft (handelskrigen)

De asiatiske børsene endte svakt ned mandag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. I forrige måned valgte både Kina og USA å intensivere handelskrigen ved å innføre nye tollskjerpelser ovenfor den andre, tollskjerpelser som nå har trådt i kraft.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,3%, eller innenfor intervallet [-0,5, -0,2]%.

Ingen drahjelp fra Asia

De asiatiske børsene endte svakt ned mandag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. I forrige måned valgte både Kina og USA å intensivere handelskrigen ved å innføre nye tollskjerpelser ovenfor den andre, tollskjerpelser som nå har trådt i kraft. I forrige uke ytret for øvrig kinesiske myndigheter et ønske om å forhandle videre med USA, noe markedet reagerte positivt på. Mao. må investorene forvente et nyhetsbilde som fortsatt vil preges av stor usikkerhet.

Oljemarkedet i fokus

Oljeprisen falt litt tilbake fredag på meldinger om økt OPEC+ produksjon. I tillegg er aktørene i oljemarkedet bekymret for konsekvensene av at Kina valgte å innføre fem prosent toll på import av amerikansk olje. Gitt Kinas avhengighet etter olje, kan det tenkes at de planlegger å kjøpe mer iransk olje fremover. Økt import av iransk olje vil være kontroversielt gitt USAs pågående sanksjoner ovenfor Iran.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer