Oslo Børs: Oppgang i vente. Virussituasjonen i Beijing skal være under kontroll. Oljeprisen litt opp.

Oppløftende utvikling i arbeidsmarkedet (weekly jobless claims) bidro til oppgang på Wall Street torsdag. Smittetallene derimot, øker fortsatt, noe som har gjort mange investorer nervøse de siste dagene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,1 prosent i snitt i går kveld.

Oppløftende utvikling i arbeidsmarkedet (weekly jobless claims) bidro til oppgang på Wall Street torsdag. Smittetallene derimot, øker fortsatt, noe som har gjort mange investorer nervøse de siste dagene. Når det er sagt, det ligger ikke i kortene at myndighetene vil stenge ned store deler av økonomien igjen, med mindre smitten skulle komme ut av kontroll.

Situasjonen i resten av verden er lik den i USA, dvs. det har vært en oppblomstring av virus tilfeller i takt med gjenåpningen av økonomien.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og KOSPI) endte opp 0,3 prosent i snitt i natt.

Det ble en relativt rolig avslutning på det asiatiske børsene fredag. Investorene kunne for øvrig glede seg over at virussituasjonen i Beijing nå skal være under kontroll, ifølge kinesiske myndigheter.

Tidligere i uken besluttet myndighetene i Kina å stenge deler av flytrafikken, enkelte skoler og markeder etter at det ble påvist ny smitte i Beijing. Dette rammet blant annet laksemarkedet i landet, noe som igjen påvirket lakseselskapene på Oslo Børs negativt.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 41,8 dollar per fat, opp 1,7 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,52, mens 30-års renten i USA ligger på 1,48 prosent.

Etterspørselen etter olje har tatt seg opp i det siste, noe som har resultert i høyere priser. I tillegg venter de fleste at kuttavtalen mellom OPEC og Non OPEC land vil bli overholdt, i alle fall om man skal tro det partene selv uttaler. Kuttdisiplinen ikke til nå, ikke vært 100 prosent, men landene som har produsert for mye er ventet å redusere tilsvarende utover sommeren/høsten.

Lyttetips – ny episode av pengepodden sluppet!

Slik har ekspertenes porteføljer utviklet seg i første halvår

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Kommentar: Børsnedgang, tross høyere oljepris. Undret rente fra Norges Bank

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer