Oslo Børs: Oppgang i vente. Positive impulser fra Asia, samt oljemarkedet

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte flatt torsdag, mens de toneangivende indeksene i USA falt 0,2 prosent. Etter å ha satt en rekke nye toppnoteringer tidligere i måneden har de amerikanske børsene falt tre dager på rad som en følge av at forhandlingene mellom USA og Kina (handelskrigen) har stoppet opp

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,4]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Norge og USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte flatt torsdag, mens de toneangivende indeksene i USA falt 0,2 prosent. Etter å ha satt en rekke nye toppnoteringer tidligere i måneden har de amerikanske børsene falt tre dager på rad som en følge av at forhandlingene mellom USA og Kina (handelskrigen) har stoppet opp. Når det er sagt, verdens aksjemarkeder er kraftig opp inneværende år, godt hjulpet av stadig lavere renter.

Det skal for øvrig sies at aksjer (selskaper) som har mye gjeld og/eller er sensitive til globale vekstutsikter har ikke klart seg like godt i 2019. Mao. årets børsoppgang har blitt ledet an av store solide selskaper hvis selger produkter eller tjenester som vi alle må ha (mat, underholdning, teknologi mv.).

Asia og olje

De asiatiske børsene avsluttet uken med svak oppgang. Oljeprisen er også opp fra gårsdagens nivåer. Gitt dette bakteppet bør de europeiske børsene, inkludert Oslo Børs, åpne opp i dag.

Lyttetips: #pengepodden – Ny Norwegian-sjef & børsnotering av Saudi Aramco

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer