Oslo Børs: Oppgang i vente. Positive impulser fra Asia. Ny all-time high i USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) falt 0,7 prosent fredag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg til ny all-time high. Aksjene på Oslo børs gikk motstrøms fredag, i alle fall lakseaksjene.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,5%, eller innenfor intervallet [0,4, 0,6]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Lakseaksjene senket Oslo Børs. Ny All-time high i USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) falt 0,7 prosent fredag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg til ny all-time high. Aksjene på Oslo børs gikk motstrøms fredag, i alle fall lakseaksjene.

Svake resultater fra Lerøy, samt melding om at de største norske oppdretterne (Mowi, SalMar, Grieg Seafoods og Lerøy) har blitt stevnet for påstått prissamarbeid i det amerikanske markedet skapte frykt blant investorene. Hvorvidt det er hold i disse påstandene er en annen sak, da selskapene selv uttrykker at de ikke er bekymret utover kostnadene knyttet til en langvarig prosess (advokateutgifter).

Investorene tror USA og Kina vil “lande” en delvis handelsavtale

De asiatiske børsene endte for øvrig opp mandag. Investorene i regionen tror at USA og Kina vil klare å lande en delvis handelsavtale innen overskuelig fremtid. Det kan være verdt å merke seg at selskaper som er sensitive til handelsuro, som Caterpillar og Boeing, har steget betydelig de siste dagene.

Oljeprisen (Brent blend) er opp 0,7 prosent fra fredagens nivåer, noe som isolert sett, er positivt for Oslo Børs.

Utvalgte selskaper i fokus; Equinor (utbytte).

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer