Oslo Børs: Oppgang i vente. Positive impulser fra Asia. Handelskrigen i fokus

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 1,2 prosent fredag, mens de toneangivende indeksene i USA steg mellom 0,2 og 0,4 prosent. Det er fremdeles handelskrigen som investorene er opptatt av, gitt at denne fortsatt er uavklart etter 16 måneder

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,5]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Norge og USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 1,2 prosent fredag, mens de toneangivende indeksene i USA steg mellom 0,2 og 0,4 prosent. Det er fremdeles handelskrigen som investorene er opptatt av, gitt at denne fortsatt er uavklart etter 16 måneder.

Den såkalte “fase-en” avtalen som USA og Kina skulle signere i midten av november preger nyhetsbildet. Skulle denne (avtalen) ikke bli signert innen 15. desember vil USA innføre ytterligere tollskjerpelser overfor Kina. Når det er sagt, dialogen mellom partene skal fortsatt være god, noe som bidrar til en viss optimisme blant investorene.

Asia og Olje

De asiatiske børsene startet uken med en solid oppgang, noe som kan hjelpe de europeiske børsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Oljeprisen derimot, er ned 0,4 prosent fra fredagens nivåer. Det er viktig å være klar over at oljeprisen er svært sensitiv til utviklingen i verdensøkonomien, samt OPECs evne til å balansere tilbudet på kort og mellomlang sikt.

I neste måned skal for øvrig OPEC og dets samarbeidspartnere, deriblant Russland, bestemme seg for hvorvidt de skal forlenge dagens produksjonsbegrensning på 1,2 millioner fat.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer