Oslo Børs: Oppgang i vente. Investorene ignorerer Trump og Kina. Kraftig oljeprisoppgang.

Utviklingen i kampen mot Covid-19 er den viktigste drivkraften i markedet, med de siste dagene har flere andre hendelser preget nyhetsbildet i USA. Store opptøyer i amerikanske byer etter drapet på Georg Floyd, samt økt spenningsnivå mellom USA og Kina for å nevne noen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 1,4%, eller innenfor intervallet [1,1, 1,6]%.

Roger Berntsen – Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,5 prosent i snitt mandag.

Utviklingen i kampen mot Covid-19 er den viktigste drivkraften i markedet, med de siste dagene har flere andre hendelser preget nyhetsbildet i USA. Store opptøyer i amerikanske byer etter drapet på Georg Floyd, samt økt spenningsnivå mellom USA og Kina for å nevne noen.

Kinesiske myndigheter skal nå ha bedt innkjøpere av amerikanske soyabønner og svinekjøtt om å redusere sine bestillinger. Dette er i brudd med landenes handelsavtalen fra 2019.

Når det er sagt, den kinesiske responsen kommer etter en lang serie med kraftige ordvekslinger landene i mellom. Stridens kjerne er hvem som er skyld i Covid-19 pandemien.

Det er for øvrig naturlig å anta at Trumps harde retorikk ovenfor Kina er et ledd i hans strategi inn mot høsten presidentvalg.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 0,5 prosent i natt.

Spenningene mellom USA og Kina fortsetter å prege overskriftene i Asia, dog investorene sendte likevel børsene opp tirsdag. At flere land og regioner i verden gradvis åpner opp sine økonomier begynner nå å gi positive globale vekstimpulser. Dette er alfa og omega for aksjemarkedene.

Episenteret for Covid-19 viruset har nå forflyttet seg til Brasil og Sør Amerika.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 38,7 dollar per fat, opp 8,4 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,61, mens 30-års renten i USA ligger på 1,46 prosent.

Denne uken skal verdens store oljeprodusenter møtes for å avgjøre om dagens produksjonskutt skal videreføres. Forventningen til en videreføringer er store, noe som har bidratt høyere oljepris gjennom helgen. Det er naturlig å anta at dette vil hjelpe Oslo Børs i dag, spesielt oljesektoren.

Slik gikk det på Oslo Børs i fredag

Kommentar: Oslo Børs falt over en prosent fredag. Frykt for ny handelskrig skremte investorene

Roger Berntsen – Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer