Oslo Børs: Oppgang i vente. Hovedindeksen nærmer seg ny all-time high med stormskritt

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 0,8 prosent mandag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,6 prosent i snitt. Alle de amerikanske indeksene stengte i ny all-time high godt hjulpet at teknologrelaterte aksjer

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,6%, eller innenfor intervallet [0,4, 0,8]%.

Roger Berntsen, Analytiker i Nordnet

Norge, Europa og USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 0,8 prosent mandag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,6 prosent i snitt. Alle de amerikanske indeksene stengte i ny all-time high godt hjulpet at teknologrelaterte aksjer. Årets børsavslutning står dermed i sterk kontrast til fjorårets der investorene dumpet aksjer i frykt for en eskalerende handelskrig mellom USA og Kina.

Her hjemme har utviklingen også vært sterk i 2019, dog nye rekorder har uteblitt. Når det er sagt, hovedindeksen er svært nær toppnivåene fra ett år tilbake. Dvs. det er fullt mulig at rekordene ryker på Oslo Børs i løpet av årets siste to handelsdager.

Asia, olje mv.

De asiatiske børsene endte opp fredag, dermed er det ekstra drahjelp å få fra den regionen i dag. Det skal for øvrig sies at handelsvolumene var svært tynne da at de fleste investorer har stengt “bøkene” for i år. Mao, skal det lite til for de gjenværende investorene å påvirke børsene i den en eller annen retning.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 68 dollar per fat, opp 3 prosent fra mandag nivåer.

Hør også: #pengepodden – Boxing Day & Fotballaksjer

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer