Oslo Børs: Oppgang i vente. Handelskrigen i fokus. Sterke kvartalstall fra utenlandske giganter

Meldinger om at forhandlingene mellom USA og Kina skal starte opp igjen i neste uke bidro til børsoppgang i Asia i natt. De toneangivende indeksene i regionen la på seg mellom 0,2 og 0,7 prosent. De amerikanske indeksene steg for øvrig på samme nyhet i går kveld. I tillegg leverte en rekke globale giganter bedre resultater enn ventet tirsdag, deriblant Coca-Cola og United Technologies.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,5]%.

USA og Kina gjenopptar forhandlingene

Meldinger om at forhandlingene mellom USA og Kina skal starte opp igjen i neste uke bidro til børsoppgang i Asia i natt. De toneangivende indeksene i regionen la på seg mellom 0,2 og 0,7 prosent. De amerikanske indeksene steg for øvrig på samme nyhet i går kveld. I tillegg leverte en rekke globale giganter bedre resultater enn ventet tirsdag, deriblant Coca-Cola og United Technologies. Når det er sagt, handelskrigen med tilhørende forhandlinger, har pågått i over ett og ett halvt år uten positive resultater, derfor er det naturlig å anta at partene fremdeles står langt fra hverandre på sentrale punkter.

Stille på resultatfronten her hjemme

Det slippes ingen store kvartalstall på Oslo Børs i dag, dog gårsdagens kraftige kursoppgang i Hydro (+7,3%) kan tenkes å vekke investorenes interesse også i dag. Selskapet leverte tall som var litt bedre enn ventet, med utsikter til bedring fremover pga. lavere pris på innsatsfaktorene i aluminiumsproduksjonen. Selskapet fikk også drahjelp av en generell oppgang i selskaper innenfor samme sektor (Materials). Utenlandske selskaper i fokus i dag; Skanska, AT&T, Caterpillar, Boeing, Facebook og Ford.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer