Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Ny oppgang på Wall Street onsdag kveld. Positiv utvikling i Asia i natt

De amerikanske investorene sendte børsene videre oppover onsdag, dermed var mandagens store fall gjeninnhentet på to dager. Oljerelaterte selskaper toppet vinnerlistene.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%. Selskaper i fokus; RECSI, TGS, PGS og KOMPL

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,9 prosent i snitt i går.

De amerikanske investorene sendte børsene videre oppover onsdag, dermed var mandagens store fall mer eller mindre gjeninnhentet på to dager. Oljerelaterte selskaper toppet for øvrig vinnerlistene etter at oljeprisen gjorde et solid byks i går. Når det er sagt, disse selskapene har vært handlet vesentlig høyere tidligere i måneden, da også oljeprisen var høyere.

Flere sterke resultatrapporter deriblant fra Chipotle Mexican Grill (+11,5%), Coca-Cola (+1,3%) og IBM (+1%) bidro også til gårsdagens oppgang. Resultatsesongen i USA fortsetter i dag med selskaper som Southwest Airlines, American Airlines, AT&T, Union Pacific, Intel og Twitter. Så langt i år har nesten 90 prosent av selskapene som har rapportert slått analytikernes forventninger, dog kursutviklingen i disse har ikke stått i stil til dette. Mao. er det nærliggende å tro at markedet, eller investorene samlet sett, har høyere forventninger til selskapenes resultater i 2. kvartal enn det analytikerne har.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,8 prosent i snitt torsdag morgen.

Alle piler pekte oppover i Asia i natt, noe som kan tenkes å bidra positivt for børsene i Europa i dag. Hang Seng indeksen i Hong Kong ledet an med en oppgang på neste to prosent, dog deler av dette skyldes selskap spesifikke hendelser.

REC Silicon, TGS, PGS og Komplett har sluppet sine tall for 2. kvartal i dag, dog disse selskapene er ikke store nok til å påvirke børsåpningen nevneverdig.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 72,1 dollar per fat, opp 1 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,89, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,29 og 1,94 prosent.

Oljeprisen gjorde et solid byks i går (opp fire prosent) etter å ha falt mye de to foregående dagene (ned åtte prosent). Aktørene i oljemarkedet frykter at en ny stor smittebølge skal sette en stopper for momentet i verdensøkonomien. Det kan for øvrig være verdt å nevne at utviklingen i en rekke store oljeselskaper har vært bedre enn det oljeprisen kanskje skulle tilsi, noe som kan tyde på at aksjeinvestorene forventer at oljeprisen kommer opp igjen relativt rask. Mao. blir det spennende å se hva de neste dagene vil bringe.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer