Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Blandet i Asia i natt, tross rekyl på Wall Street tirsdag kveld

Stemningen på de asiatiske børsene var relativt god onsdag, dog ikke alle børsindeksene endte i pluss. Mens Nikkei 225 og Shanghai 300 steg, falt både Hang Seng -og KOSPI indeksen.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,6 prosent i snitt i går.

De amerikanske og europeiske investorene snudde på hælen i går, da de sendte børsene kraftig opp etter mandagens “selloff”. Frykten for svakere vekst grunnet smitte økning, kombinert med urovekkende høy inflasjon preger markedet for tiden. Når det er sagt, de fleste aksjeindeksene rundt om i verden utenom i Asia, handles fremdeles nær all-time high. Mao. er den jevne investor relativt komfortabel med situasjonen.

Reiselivsaksjene, med fly -og cruiseselskaper i spissen, ledet an i går. Blant annet steg American Airlines Group, Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean Cruises og Carnival mellom syv og åtte prosent. Øverst på topplistene endte for øvrig HCA Holdings (+14,3 %) etter å ha levert knalltall for 2. kvartal.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,3 prosent i snitt onsdag morgen.

Stemningen på de asiatiske børsene var relativt god onsdag, dog ikke alle børsindeksene endte i pluss. Mens Nikkei 225 (Japan) og Shanghai 300 (Kina) steg, falt både Hang Seng indeksen i Hong Kong og KOSPI indeksen i Sør-Korea tilbake. Gårsdagens rekyl på Wall Street var en av driverne i markedet, men oppløftende makrotall fra Japan bidro også positivt i nattens handel.

Resultatsesongen fortsetter med full styrke i dag, i alle fall internasjonalt. Blant annet slipper selskaper som Coca-Cola, Johnson & Johnson, CSX og Texas Instruments sine tall for Q2 i løpet av dagen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 69 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 9,03, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,21 og 1,87 prosent.

For to uker siden flørtet oljeprisen med 80 dollar fatet, mens den i dag handles i underkant av 70 dollar. Oljeaksjene har naturlig nok falt tilbake som en følge av den kortsiktige priskollapsen, men ikke veldig mye da 70 dollar fatet fremdeles gir gode overskudd for oljeselskapene. Det er viktig å være klar over at om oljeprisen skulle stige for høyt så vil denne “kvele” veksten i verdensøkonomien, noe som vil være negativt for alle. Mao. en oljeprisen som verkene er for høy eller for lav, er det optimale, selv for oljeselskapenes eiere.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Tore
Tore
21.07.2021 10:15

Hvor ligger denne balanseprisen på olje, 60 eller 100$?