OPPDATERING kl 15.10: Stille før nytt legg opp!

Det er vanskelig å bli for negativ til Oslo Børs, spesielt når indeksen er ned 0.27% på tynt volum. Jeg tror at det kommer et nytt legg opp i ettermiddag eller i morgen. Kjøper man aksjer i dette tidsrommet får man betalt i løpet av uken. Hvorfor tror jeg det? Fordi det har vært slik de fire foregående ukene, og hva tilsier at denne trenden er brutt?

Arctic nedgraderer Yara fra hold til selg, og skriver at bakgrunnen er sterk kursutvikling. Dette gjør de på 290 kroner, selv om de sendte rundt en presentasjon med aksjen som en shortkandidat på 250 kroner, for 2-3 måneder siden. De skal ha for å tørre å gå mot strømmen og faktisk “mene” noe, selv om aksjen faktisk gikk i 300 kroner før 200…

LA Times har skrevet en lengre profil på en blogger som har opparbeidet seg stor tillit i eiendomsmarkedet i USA. Han skriver mye lærerikt, og er verdt et klikk og et minutt av din tid. For de som ikke gidder å lese igjennom artikkelen, kan jeg avsløre at han traff toppen i 2007/8 og er veldig positiv til eiendomsmarkedet nå, noe som igjen er bullish for amerikansk økonomi og aksjemarked.

På forespørsel fra leser gjør jeg litt research på børsnoterte indeksfond, såkalte ETF’er, for å finne noen som er billige og som speiler indeksen på Oslo Børs. Man må lese prospektet nøye, for å finne ut hvor mye interne årlige kostnader det løper på, slik at man ikke brenner seg på en grådig bank. Det er trist at volumet i disse er tynne, og at de girede fondene OBX bear og bull tar all oppmerksomhet. På Wall Street har børsnoterte ETF’er gjort et stort innhogg i forvaltede fond sitt marked. Det er ikke uten grunn, fordi kostnadene er mye billigere, og det er lettere for kunden å gjøre seg likvid. Et børsnotert fond kan selges når du måtte ønske det i børsen åpningstid, og omkostningene er vanlig kurtasje.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer