Oppdatering kl 20.22: Oppgangen visnet.

Oppdatering kl 12.27: Det var sunt å ha en naturlig skepsis til en oppgang mandag morgen, fordi indeksen falt til nullstreken før lunch. Aksjemarkedet i Italia faller -1.6%, og spanske renter er marginalt opp. Jeg mener fortsatt  at vi ikke skal engste oss over slike ting lengre, på grunn av ECB sin backstop kampanje, men det tjener til gode overskrifter på en stille dag.

Jeg vil følge opp Sissel litt fra hennes spalte om aksjefond tidligere i dag. Det store spørsmålet alle lurer på, er når investorene går fra obligasjonsmarkedet til aksjermarkedet, og trenden for Nordnet sine aksjefondskunder er klar; 76% av pengene som strømmet til fond, gikk til fordel aksjemarkedet kontra obligasjonsmarkedet i Januar måned. Indeksfond var populært, både i Norge og Europa. Det er tegn på optimisme, økt risiko og aksjemarkedet generelt. For de som blir fristet til å være “contrarian” på denne bevegelsen, bør tenke seg om en gang til. Ordtaket om at private tegner på topp, og selger på bunn, er kun gjeldende for bobler, noe jeg skrev om i morgenrapporten i dag. Hvordan kan vi være i en boble når så mange er skeptiske, og prisingen er på et normalt nivå? Jeg tror rett og slett de som tegnet aksjefond i Januar ender opp med å tjene penger, enkelt og greit.

NAUR må ferdigstille emisjonen etter børslutt mandag, og ettersom aksjen er stabil, kan signalene fra bookrunners være at interessen er god. Slik store emisjoner lekker alltid, og da vil kursen svinge deretter. Jeg sier ikke at man skal kjøpe aksjen i markedet, videreformidler bare min observasjon.

Oppdatering 15.23: Tallene til RCL var på den svake siden. Både rapportert og guidet. Forventningene til 2013 EPS var rundt $2.65, og selskapet guidet $2.30-2.50. Ingen krise, og jeg tror aksjen vil klare seg fint. Utslagene er like morsomme hver gang, og i dag var den 10 kr på få sekunder. Jeg vil anslå at dagens dårligste tradingidé var å kjøpe aksjen i forkant, og sette en 3-5 kroners stoploss.

Totalmarkedet fortsetter å falle, og jeg er i tvil om man skal kjøpe i ettermiddag eller i morgen. Jeg heller mot at man bør vente, spesielt på grunn av utslagene i Europa. Får vi en rød dag i morgen, kan det vise seg å være ukesn kjøpsmulighet.

Oppdatering kl 20.22: Amerikanerne straffer RCL og sender aksjen ned 6 kroner fra stegning i Norge. Volumet er 3 x gjennomsnittet. Vi skal selvfølgelig ikke glemmer at det har vært masse innsidesalg for få måneder siden, selv om jeg ikke ser den store nedsiden så lenge konsumtall og forbrukertillit i USA fortsetter den gode trenden. Litt ruskevær i det korte bilde, kan selvfølgelig riste ut svake hender. Nå skal det påpekes at aksjen er ned -3.6%, og det er på en dag S&P500 er ned -1%. Ergo kan man argumentere at nedgangen kun er på et par prosentpoeng, sett i forholdet til totalmarkedet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer