Gå til hovedinnhold

OPEC sørger for julerally

Dette innlegget er skrevet av tidligere investeringsøkonom i Nordnet, Tom Hauglund.

Dagens Markedspuls Live gir deg en oppsummering av ukens 3 viktigste hendelser.

  • OPEC-møtet ble avsluttet igår. Det ble en forlengelse av den opprinnelige avtalen. Kuttene på totalt 1.8 milloner fat per dag, vil nå vare ut 2018.
  • FED-sjefen Janet Yellen uttrykte sterk bekymring for USA sin økende gjeld, og anser dette som USA sin største trussel til økonomien.
  • Skattereformen skal stemmes over i Senatet ikveld, og det blir spennende. En ny rapport viser at reformen vil koste USA mye mer enn det Trump påstår.

Se også: FED-sjefen mener gjelden er USA sin største trussel

Markedet har lagt en innholdsrik høst bak seg, neste og siste punkt på agendaen er rentemøte onsdag 13 desember. Her kommer det ingen overraskelser, men en renteheving på 0.25 % er ventet.

Jeg klarer ikke helt se de helt store fartsdumpene nå, og med hensyn til at vi er i desemeber, vil jeg tro Oslo Børs avslutter året på all time high.

Se også:

Markedspuls Live – Sterke kvartalstall

Markedspuls Live – FED og overkjøpte børser

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer