Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. USA holder stengt mandag. Solid oppgang i Asia i natt

De amerikanske arbeidsledighetstallene skuffet stort fredag, men aksjeinvestorene i USA lot seg ikke skremme nevneverdig. De asiatiske børsene endte for øvrig kraftig opp i natt.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, 0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) endte uendret (i snitt) fredag.

De amerikanske arbeidsledighetstallene skuffet stort fredag, men aksjeinvestorene lot seg ikke skremme nevneverdig. NASDAQ indeksen steg 0,2 prosent, til ny all-time high, mens S&P 500 indeksen endte flatt. Når det er sagt, den svake jobb rapporten gjør at Fed, den amerikanske sentralbanken, ikke behøver å fremskynde en eventuell renteheving. Videre, gitt at lave renter er positivt for aksjemarkedet, oppførte investorene seg likevel rasjonelt (selskapenes fremtidige kontantstrømmer blir mer verdt når rentene faller og visa versa). På den annen side, svake jobbtall kan tenkes å påvirke veksten i økonomien negativt på kort sikt, noe som isolert sett er mindre positivt for selskapenes samlede inntjening.

DocuSign (+5,3%), Moderna 8+4,8%) og Workday (+2,4%) toppet vinnerlistene blant selskapene som inngår i NASDAQ 100 indeksen, mens Seagen (-3,6%), Peloton Interactive (-2,4%) og NetEase (-2%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,4 prosent i snitt mandag morgen.

Stemningen i Asia var på topp mandag, dermed er det håp om drahjelp fra den regionen i dag. Det skal for øvrig sies at de amerikanske børsene holder stengt i dag (Labor Day), noe som vanligvis gir mindre aktivitet på børsene i Europa. Nikkei 225 steg nye to prosent mandag, tett etterfulgt av Shanghai indeksen i Kina. Mao. lot ikke de asiatiske investorene seg påvirke av fredagens bevegelser på Wall Street. Det skal sies at utviklingen på børsene i Asia har vært svak i 2021, i motsetning til i Europa og USA. Mao. nattens børsoppgang å sees i lys av den siste tids generelle utvikling.

Alle delsektorer, utenom forsyning, steg. Telekom sektoren ledet for øvrig an med en oppgang på 1,7 prosent.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 71,7 dollar per fat, ned -1,7 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,68, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,32 og 1,95 prosent.

Oljeprisen ser ut til å ha etablert seg på 70-tallet igjen etter å ha vært godt nede på 60-tallet for ikke lenge siden. I forrige uke ble prisen påvirket av en rekke faktorer, deriblant uvær i Mexicogulfen, produksjonsøkning fra OPEC+, lagertrekk fra USA, samt svake jobbtall (Non-farm Payrolls). I sum derimot, ser oljemarkedet ut til å være i god balanse både på kort og mellomlang sikt, dette til tross for høye smittetall (Covid-19) verden over. De fleste land, utenom Kina, har valgt en mer pragmatisk strategi knyttet til smitte gitt at “de fleste” over 18 er vaksinert. Dvs. mens kineserne er raske til å isolerer områder med smitte, lar de europeiske landene, samt USA, økonomien “rulle”.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Victor
Victor
06.09.2021 08:43

Hva tenker du er grunnen til at vi kan vente nedgang i dag? Fant ikke noe i innlegget som tilsier nedgang 🙂