Kl 15.35: Nå dukker det opp muligheter

En svak dag i Europa, men frykten ser ut til å avta. Jeg forventet en tyngre dag med flere selgere, men er det en ting de siste årene har lært oss, så er det å respektere et marked som reiser seg igjen. Kjøperne har en tendens til å plukke våkne av røde kurser, og skulle vi dra oss i pluss etter lunch, er det godt mulig vi går noen gode dager i møte.

Capesizeindeksen steg i dag, samtidig som Golden Ocean aksjen er under hardt press. De som har baller av stål bør nok se dette som en kjøpsmulighet. Vi så at fallet i ratene bremset opp forrige uke, og nå steg de altså marginalt. Husk dog at det er mandag og liten aktivitet i shippingmarkedet. I morgen får vi svaret om befrakterne igjen er ute etter tonnasje, og da ser jeg for meg en rebound i aksjen også.

Det er mye fokus på Trøim/Fredriksen splitten, og ettersom aksjene får juling tenker jeg at her dukker det opp spennende muligheter snart. Jeg vil dog advare å være for tidlig ute, ettersom det kan komme større poster for salg fra Trøim. Spørsmålet er hva Fredriksen gjør for å snu storyen. Han pleier ikke å ligge på latsiden.

E24 har i dag lansert en ny tjeneste, som heter Aksjelive. Der kan publikum følge aksjer, tweets, nyheter og stille spørsmål til en journalist som vil være “på vakt” helt til Wall Street stenger kl 22.000 om kvelden. Jeg liker set-upet og tror det kan være et nyttig verktøy for investorene gjennom dagen.

Få med dere Karl Oscar Strøm sitt innlegg om råvarer, og hvorfor agriaksjene har vært tunge. Bendik Rønning skriver også bra om pairs trading/spread trading på Nordnetbloggen.

Oppdatering kl 15.35: Jeg ringte en derivatmegler i London, som ikke forstod helt hvorfor tørrbulkratene holdt seg, da jern malm futures var hardt ned. I tillegg faller back-end av kurven, dvs lengre frem i tid. Det bør være et varsel, men jeg klarer ikke å riste av meg følelsen av at noen store har solgt ut GOGL i dag, og det er en kjøpsmulighet for de mest aggresive traderne.

Over dammen er DRYS og BALT ned over to prosent hver, og Glencore faller -3.5%. Der har du tørrbulkshipperne og en av de største befrakterne (jern malm). Alibaba ned 3% til $91, og det er viktig at det kommer inn kjøpere igjen etter fredagens euforiske handel. Skulle denne feile de neste dagene, kan det tynge hele markedet. Oilserviceindexen er ned -0.8%, og jeg tipper det er få som tør å plukke bunnene i denne sektorene enda.

Hvem står igjen som helten? Jo, Apple med en oppgang på +0.8%. De meldte akkurat at de har solgt over 10 millioner handsets av iphone 6 siden lansering for få dager siden.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer