Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei +1.60%  Shanghai –0.97%  S&P500 +0.05%  DAX futures +0.30%


Årets første måned er unnagjort, og februar ser ut til å starte forsiktig på plussiden.
Europeiske indekser var spredt 0,1-0,2% rundt nullpunktet, og USA leverte sin klassiske 30 minutters innspurt for å avslutte i grønt. Asia, unntatt Kina som faller før nyttårsukene, er jevnt over opp idag. Manufacturing er makronøkkelordet for dagen, og tall fra Spania, Italia, Frankrike, Tyskland, EU, UK, og USA slippes utover.

Yellen avsluttet sitt siste møte som Fed sjef igår, og det var ventet en langt mer haukete tone denne gang. Det var ikke nødvendigvis helt slik det ble, men de fjernet forventningene om at inflasjonen skal holde seg under 2%. Risikoen til økonomien anser de som balansert.

Salgspresset i statsobligasjoner har vært toneangivende siste to ukene, og flere land opplever nå, for første gang på 5+ år, at de må betale renter for å låne penger.
Italienske banker, som er største besittere av italiensk gjeld, dumper obligasjoner i høyt tempo for å ikke sitte fast når ECB skrur av kranen.

Selskapsobligasjoner er heller ikke helt upåvirket av dette.

Milepælen ble truffet allerede i November, USA produserte over 10mill fat olje på en dag. Dette har bare skjedd en gang tidligere, og det var på 70-tallet.
IEA regner med at USA vil gå forbi både Saudi Arabia og Russland i oljeproduksjon i løpet av d eneste 18 månedene.
Oljemarkedet ser ut til å absorbere dette relativt bra, så vil tiden vise om de bugnende olje og destillat lagrene i USA og Asia setter sitt preg etterhvert.

Facebook leverte gode tall igår, men var ned over 5% afterhours, etter å ha sagt at brukerne er mindre på siden etter endringene i nyhetsfeeden.
Aksjen snudde dog til pluss igjen da investorene ikke klarte å se bort ifra 61% profit økning YoY.

Apple, Amazon og Alphabet slipper sine tall idag.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer