Morgenrapport Torsdag

Igjen synes jeg trykket i markedet er for svakt. Vi har hatt flere muligheter til å gjøre en rebound, men volum og styrke kommer dessverre på nedsiden. Ikke et godt tegn! Det finnes noen lyspunkter i dag tidlig; oljeprisen høyere, EUR/USD et tick opp og S&P500 futures +0.2%, men det gjenstår å se om oppgangen får ben å stå på. Selv om vi åpner opp, ser jeg en stor mulighet for at det svekker seg i løpet av dagen.

-/ BUNDESBANK aksepterer nå et høyere inflasjonsmål, og det kan bety at de forbereder seg på ytterlig stimuli for å skape vekst. Ser man glasset halvfullt teller dette som en positiv nyhet.

-/ NESTEN SAMTLIGE analyser jeg får tilsendt skriver at Aker Solutions fallet i går var en overreaksjon og at tallene var veldig gode. Kursmålene jeg ser varierer fra 105-120 kr, men kommer den ikke tilbake i dag er jeg redd det er noe vi ikke ser.

-/ I MORGEN legger SUBC frem kvartalstall, og det er verdt å merke at aksjen er ned –10% på en uke. Faren er at investorene reagerer som de gjorde på AKSO, til tross for gode tall.

-/ VELDIG INTERESSANT artikkel om spekulative posisjoner i oljemarkedet. Forfatter hevder at historisk snitt er på 200 mill fat olje i netto spekulative posisjoner. Tidligere i Q1 var spek. Posisjonene helt oppe i netto 330 mill fat, men etter den siste tids oljeprisfall har dette normalisert seg på historisk snitt. Konklusjonen er at ved fornyet geopolitisk risiko, vil spekulantene gå inn i oljekontrakter igjen, og det kan drive prisen opp.

-/ CITIGROUP PUBLISERER en graf som viser en samlet indeks over makrotall og hvorvidt de overrasker positivt eller negativt. Denne faller i rett strek ned, og det er ikke positivt. Det betyr at de siste tallene har vært lavere enn forventet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer