Morgenrapport Torsdag

Knallsterk dag i Asia, der Nikkei var opp +2.7% og Shanghai +2.2%. Det skal mye til for at vi ikke løfter oss fra start. Oljeprisen er det eneste som kan legge en demper på Oslo Børs. Uheldigvis falt råvaren for første måned siden oktober i fjor, på grunn av sviktende etterspørsel og lageroppbygging.

Det italienske aksjemarkedet steg nesten +2% i går, og det til tross for at regjeringsforhandlinene fortsatt pågår. Kommer det en avtale, forventer jeg at den harde retorikken tones ned, og aksjemarkedet kan stige videre.

-/ I GÅR VAR det en større selger i DNB, og aksjen ble presset ned gjennom dagen. De som tok en posisjon før stengetid kan glede seg over at finansaksjene på Wall Street var sterkeste sektor. Jeg forventer rebound i DNB i dag.

-/ Nå ER DET under to uker til SUBC legger frem tall, og jeg regner med at det er flere tradere og investorer som vil gjøre “forventningstraden”. Kjøp aksjer nå og selg rett før tallene.

-/ LAKSEOPPDRETTSELSKAPET SalMar la frem tall i dag, og slo konsensus på bunnlinje med 20%. De peker også på sterke laksepriser fremover og er kun 12% for hele 2013. Det betyr en fin oppside skulle lakseprisene fortsette på disse høye nivåene.

-/ BERNANKE SA at de mest sannsynlig ville holde porteføljen med $3 trillioner i obligasjoner til utløp, og de dermed ikke kom til å selge dem i markedet. Noe som ville fått rentene til å stige. Logisk uttalelse, men det hjalp tydeligvis på markedet.

-/ INTERESSANT artikkel om lønnstrukturen på Wall Street, og hvordan det fører til økt risiko for bankene ettersom traderne utnytter systemet. Hørt om de to kompisene som tok seg jobb i hver sin bank og tok motsatt syn på et kjempebet. En av de kom uansett til å vinne, og avtalen var at de delte bonusen i etterkant. Umulig å tape.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
28.02.2013 18:17

“I GÅR VAR det en større selger i DNB, og aksjen ble presset ned gjennom dagen. De som tok en posisjon før stengetid kan glede seg over at finansaksjene på Wall Street var sterkeste sektor. Jeg forventer rebound i DNB i dag.”

Interessant! Hvordan vet du at det var en større selger i går? Hvor henter du data fra?