Morgenrapport Torsdag

Nikkei-2.11% Shanghai-0.10%S&P500-0.38% DAX futures-0.00%

Her er det bare å være ydmyk og åpen. Jeg var trygg på at Coronaviruset ikke ville påvirke børsen, da markedet dro seg til gjennom hele januar og begynnelsen av februar. Som mange andre undervurderte jeg at slike pandemier tar tid, og konsekvensene ikke er helt åpenbare fra start. I mine øyne er det to problemstillinger vi bør være klar over. 1. Spredning og dødelighet. Der kan alt skje. Hvis det er slik at man ikke klarer å isolere det godt nok (Italiensk lege som har behandlet koronapasienter, reiser med kona til Tenerife osv) blir dette stort. Det er det rent fysiske. 2. Panikken. Jeg mener dette er en større fare, og vil bremse økonomien og kan i ytterste konsekvens føre til et samfunnsmessig sammenbrudd. Blir det tomt i matbutikken og folk rømmer til fjellhyttene blir det ikke produsert livsviktig mat, helsetjenester, arbeid osv. Rent teknisk kan mange utsatte bedrifter gå konkurs. Dette er faren vi står ovenfor akkurat nå. Men blir det så ille?

Bullcaset er at antall smittede forblir lave de nest ukene og et varmere klima utover våren gjør at spredningen avtar. Ser man et lys i tunnelen som fall i antall nye smittede, så er det bare å kjøpe aksjer med begge hendene. Ingen bør være opptatt av hva som ligger bak oss i historien. Noen tapte inntektsuker og måneder er en one-off.

Denne uken er den siste med daglige morgenrapporter fra meg og Thomas, men frykt ikke; Det kommer en ny versjon med forbedret og gjennomarbeidet innhold, men mest sannsynlig en ukentlig utgave i stede for daglig.

Jeg vil også promotere et event som Arcane Crypto skal avholde torsdag neste uke. Det blir en to timers sesjon fra kl 17-19 der blant annet Eric Wall skal snakke om Bitcoin versus andre altcoins. Torbjørn Bull Jenssen er også alltid gøy å høre på.For å ha kontroll over hvor mange som kommer ber jeg deg registrere interesse på Eventbrite. Det er selvfølgelig gratis.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer