Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.14%  Shanghai -0.52%  S&P500 +0.65%  DAX futures -0.47%Nok en grønn dag på hovedindeksen med oppgang på et halvt prosent, og markedet er så og si tilbake der vi startet året.
Nedover kontinentet var det mye av den samme utviklingen, noe som også betyr ny all time high for Dax indeksen. Igjen var Deutsche Bank og Deutsche Telekom store bidragsytere.
USA tok igjen diffen fra igår og endte et snaut prosent opp, hvor det da neturlig nok ble nye rekorder for både SP500 og Nasdaq.
Asia handler noe ned etter at Kinas nye rapporteringsrutiner på smittede og døde gir et byks i antall.
KPI fra Tyskland, og USA, samt jobless claims er dagens makro.Koronaviruset ser ut til å slå ut rimelig forskjellig på BNP rundt kloden.
Fed sjef Powell ser 2020 veksten, sett året under ett, bli upåvirket av viruset. EPS estimatene blant de største selskapene ser også ut til å bygge momentum igjen.

Deutsche Bank estimerer teknisk resesjon for Tyskland med et 0,1% BNP fall i Q1. De ser marginal vekst for Q2, og et noe høyere tempo i Q3. 2020 ser de Tysklands BNP vokse med 0,7%.

I Kina så er estimatene på mellom 4 og 7% BNP fall for Q1, og de blir interessant å se hvordan myndighetene der vil sminke grisen for offentligheten. Får vi den systempålagte 6& vekst storyen som vanlig, eller vil vi faktisk få et snev av sannhet i tallene?Charlie Munger, høyrehånden til Warren Buffett, ser ikke like lyst på fremtiden som aksjemarkedet gir tegn på. Kontantbeholdning til Berkshire har vokst til nye rekorder, og er nok i skrivende stund på mer enn $130mrd. Med tanke på rentenivået så er dette ganske atypisk for Buffett.
Under årsmøtet til Daily Journal, hvor Munger er styreleder, så kom han med flere klare meldinger om at vi står forran store problemer grunnet ekstrem overflod.


Elliott Management traff planken med inngangen sin i SoftBank før Sprint fusjonen med T-mobile ble aktuell igjen.
Så langt sier Son at de har sammenfallende interesser, men hvordan skal Elliott få frem aksjonærverdiene i selskapet når Son nesten virker allergisk mot å selge posisjoner?

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer