Morgenrapport Torsdag

Nikkei +2.38%  Shanghai +1.72%  S&P500 +1.13%  DAX futures +0.36%Hvilken epidemi? Nok en sterk dag på OSEBX, og vi er plutselig ikke mer enn et snaut prosent unna gode gamle høyder.
Oppgangen var lik nedover kontinentet, og brorparten av indeksene hadde ett 1 tall forran desimalene ved slutt.
USA er kanskje et sirkus politisk, men aksjene lar seg ikke affektuere for mye av barna i sandkassen. SP500 satte ny rekord, mens Nasdaq var litt tregere enn normalt, mye grunnet Tesla sin vellfortjente tosifrede pust i bakken.
Asia flyr videre opp med fornyet styrke etter rekorder i USA og nyheten om at Kina kutter i import tariffer, og også her er snart alle spor (indeksmessig) etter virus borte.
Tale fra Lagarde i ECB og jobless claims fra USA er dagens makro.Hvor utstrakt Koronaviruset egentlig er i Kina er ikke godt å si. Styresmaktene har aldri vært noen store forkjempere for transparens, men når ZeroHedge og Taiwan News (begge har egne klare agendaer) melder om at Tencent skal ha sluppet reelle smitte og dødstall som var mange ganger høyere enn de offisielle, så skal man ta det med en gode klype salt og. Grafen over fra Jeffries viser det generelle nivået, og det er ikke høyt!
Denne Twitter tråden fra kredittstrateg Ole Kjennerud i DNB er derimot verdt å lese gjennom.Bankene utfordes som kjent fra alle kanter, og i mange tilfeller med god grunn. Frontrunning, høye fees, og syltynne chinese walls er bare noen av grunnene for at fond skal spre handelen sin til andre plattformer. Vanguard, på sin videre vei til å ta over kloden, skal i større grad bruke eksterne FX plattformer for handelen sin, hvor de da vil bruke algortimer slik at de kan swappe direkte med bla. andre fond.

Vanguard, som forsåvidt er bygget på å tilby lav kost investereringer, skal ironisk nok inn i Private Equity nå.
Greit å være på begge sider av fee spekteret..Det blir jo vanskelig å ikke nevne Tesla i denne rapporten, og jeg skal prøve å ikke gå inn på alt som allerede har blitt skrevet ørten ganger allerede, ei heller pirke borti vepsebol temar som valuation etc.
To interessante rekorder som aksjen satt på tirsdag var at den ble den mest omsatte aksjen noensinne (over $50mrd verdt av aksjer ble omsatt den dagen!), og Tesla klarte også å bli aksjen med størst spread til 200 dagers glidende snitt, rolige 223% over 200 dagers snittet sitt.
Ettersom over 12 000 Robin Hood kunder ble aksjonærer for første gang på tirsdag, og aksjen har allerede kommet seg i et bearmarket, så virker det noe åpenbart at dette ikke blir en myk landing.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer