Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.07%  Shanghai -0.52%  S&P500 +0.19%  DAX futures +0.26%Igjen en rimelig tam dag for OSEBX, men shippingaksjer som Frontline og Avance tiltrakk seg igjen mye volum på nedsiden.
Liten korrelasjon var det også i resten av Europa, hvor de generelle aksjene styre indeksene, og ikke omvendt, sånn det egentlig skal være.
USA handlet noe opp, men også her var viljen til de store bevegelsene begrensede, man skulle nesten tro det meste var priset inn allerede.
Asia hander like splittet som vesten, med Kina++ som handler ned, og Japan og Korea opp.
Tysk KPI, ECBs gjennomgang av egen pengepolitikk, samt produksjon, retail sales, og jobless claims fra USA. ECBs nye sjef, Lagarde, holder også tale idag.Himmelferden til Tesla gjennom 2019 og nå i startet av 2020 vil nok gå inn i historien som en av de virkelig storeshortsqueezene. Hvem som har fått mest juling vil vi med tiden få vite med hedgefond rapporter som kommer trillende inn ila Q1/Q2.
Det interessante er at dette har vi til en viss grad sett før, shortere som hopper over hverandre for å dømme et selskap nord og ned, for å så se posisjonene blåses helt ut av proporsjoner, og så se de samme aktøreneende opp med å løpe over hverandre mot nødutgangen.
Historien om hvordan Volkswagen ble verdens mest verdifulle selskap for én dag er god lesning.

Nå som analytikerne kappes om å ha det mest hårete kursmålet (Ark Investment Management leder med sitt kursmål på $6000…..), så er det kanskje tidfor å ta et skritt tilbake.
Tesla har vært en gigantsuksess, og veksten i produksjon, og ikke minst rekordbygging av ny fabrikk i Kina berettiger definitivt en klask på lanken til de mest ihugga shorterne, men er Tesla like mye verdt som VW?
Jeg mener grafen over forteller det man trenger å vite for øyeblikket.At så mye kapital har funnet veien til markedet siste tiåret burde man nesten utelukke glede seg over.
Det er dog en gryende tanke om all denne passive kapitalen som brer seg blant flere aktører, er det sunt at nesten 1/4 aksjene i USA kontrolleres av passive investorer?
Indeksfondenes far, og grunderen av Vanguard, John Bogle sa selv at hvis indeksfond bikket 50% av markedsandelen så var det et enormt faresignal. Dette finner du dog ikke skrevet i presentasjonen til Vanguard sine fond.
Indeksfond har en naturlig plass i enhver portefølje, men man skal være obs på at man da aktivt velger å stille seg langt bak i saueflokken.Det ble plutselig trangt i dørene i tankaksjer. Sektoren har vært svak siden forrige uke, og volumene i aksjene har bare vokst sammen med de fallende ratene.
Fearnleys maler ikke et veldig pent bilde kortsiktig, og det er nok en del nye aksjonærer som ikke helt er klar over hvor volatilt livet som shippinginvestor kan være.

Cleaves har slått på stortromma og levert en sterk sektorrapport på LNGAvslutter med Bank of America Merrill Lynch sine kandidater for største overraskelser på kvartalstall

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer