Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.76% Shanghai +0.28%S&P500 +0.07% DAX futures -0.00%

Til tross for at forhandlingsdelegasjonen meldte om “snag” i handelssamtalene i går, endte markedet på rekordnotering. S&P500 falt noen få punkter før kjøperne kom på banen. Det er vel bare å erkjenne at vi er midt i et julerally, og da er det sterke krefter som jager aksjer høyere.

-/ EDISON GROUP har lagt ut analysen sin av Photocure åpent på nettet. Dette er en oppdatering etter kvartalstallene. Konklusjonen er at de opererer et base case på 71 kroner aksjen, og at selskapet har kontanter til å execute på nåværende ekspansjonsplaner.

-/ RESULTATET til SalMar faller markant fra samme periode i fjor. Årsaken er biologiske utfordringer og prisfall. Hver gang det kommer kvartalsrapporter fra de store lakseselskapene anbefaler jeg dere å ta en kikk på iLaks sin dekning. Den er alltid relevant og presis.

-/ ELON MUSK var i Tyskland i går, der Tesla nå skal sette opp en Gigafactory for å lage bilbatterier enda billigere enn ved de andre fabrikkene. Da han opplevde problemer ved fabrikken i Arizona, fløy han inn roboter fra Tyskland. Nå satser han på enda mer fremtidsrettet automatisering for å levere batterier rett i hjertet av den tyske bilindustrien. Tesla var ikke død enda. Aksjekursen handler $346, der all-time high er $365.

Noen ganger kommer man over et virkelig gullkorn, og i ukens utgave av Invest Like The Best, er Daniel Ek fra Spotify gjest. Her kommer du til å lære masse om hvordan store teknologiselskaper jobber og tenker.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer