Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.30%  Shanghai +0.39%  S&P500 +0.91%  DAX futures -0.07%OSEBX endte forsiktig ned etter en handelsdag preget av rykk og napp.
Europa var mer fremoverlent etter enda nye runder med rykter om potensiel løsning av handelskrigen.
USA stengte nesten prosenten opp på samme håp og tro som var på vår side av dammen.
Asia handler uten noen klar retning, hvor de ledende indeksene er enten opp eller ned 0,25-0,5%.
Tysk handelsbalanse, britisk BNP og industriproduksjon, månedsrapport fra OPEC, samt WASDE, jobless claims, KPI, og huspriser fra USA er dagens rekke med makro.


Delegasjonen fra Kina skal hjem idag etter en kort runde forhandlinger.
Igjen ser samtalene ut til å ha vært lite fruktige, og igjen har soya vært det eneste Kina har fristet med under forhandlingene. Hjulet over er fortsatt svært gjeldende.

Mens man har forsøkt og forhandle så har NBA klart å bli utestengt i Kina, Apple har måttet føye seg for å ikke lide samme skjebne, og Cosco er persona non grata for alle i shipping. Så det skjer med andre ord masse, bare ikke mye positivt, og ikke gjennom de offisielle forhandlingene.
Nå som Donald har fått viljen sin med at Powell skal ekspandere Fed sin balanse så ser nok presidenten sin posisjon som sterkere, og har færre insentiver for å inngå kompromisser.

Man skulle ikke tro at man handlet 4-5% fra all time high med dette som bakteppe, samtidig som innkjøpssjefsindekser og ledersentiment kollapser verden over, og man ser en marginkontraksjon i flere sektorer…Europas mest gjeldstyngede land, Italia, var i markedet igår med dollarnominerte statsobligasjoner for første gang på et tiår. Responsen var svært god, og etterspørselen var på mer enn $20mrd, nesten det dobbelte av hva man estimerte med.
Renten ender godt under forventningene, men er fortsatt “høy” sett i forhold til at over 70% av statobligasjonene i Europa handler til negativ yield.
Med tanke på at Italia har over $200mrd i funding behov på mellomlang sikt, så sier dette mye om hvor langt ut på risikoskalaen investorene er villig til å gå for en yield som kan matche eller slå inflasjonen.Farten i tankmarkedet har ikke gitt seg, snarere tvert imot! Slutninger på over $ 130 000/dagen har blitt gjort for VLCCer, og Suezmaxene nærmer seg $100 000/dagen med stormskritt.
En løsning av handelskrigen mellom USA og Kina har plutselig blitt den største risken for festen i oljefrakt.
Det ser ikke ut til å være traderne som trekker markedet oppover, da oljeprisen handler i backwardation helt ut til 2024.
Tankaksjene har fulgt med en del opp siste to ukene, og noe metning vil man nok se både i ratene og aksjene. Mange redere vil låse inn skip på nivåer godt over $100 000/dagen, og hvis vi ser skipsverdier følge etter oppover så kan det finnes enda et nivå på oppsiden for sektoren.
Cleaves sin ukesrapport er som alltid god lesning for de som vil dypdykke litt mer i materien.


Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer