Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.46%  Shanghai -0.96%  S&P500 -1.24%  DAX futures +0.00%

I denne grafen ser du utviklingen i S&P500 gjennom et gjennomsnitt av årene 1985 til 2018. Det er tydelig at hovedregelen er at alle måneder utenom juli, august, september og oktober er oppgangs måneder. I teorien skal vi derfor stige igjen i november, som kan passe bra med en potensielle handelsavtale mellom USA og Kina som jeg skrev om i går. Når det er sagt, blir det spennende å se hvor langt ned vi skal i oktober…

Det ble en tung dag i går igjen, og nå begynner korreksjonen å sette sine spor. Oslo Børs er ned 3.5% på litt over en uke, og det samme ser vi på andre side av atlanteren. Fallet har kommet de to siste dagene, så enten er det starten på noe større eller så har vi snart gjort unna det værste. Har du investeringskapital som ikke er bundet opp i aksjer, kan det være lurt å tenke på når du har lyst til å investere. Jeg tror det kan være riktig å kjøpe seg sakte inn gjennom oktober måned, og helst på blodrøde dager.

USA innfører straffetoll på varer (flyreiser, ost, vin, olivenolje) fra EU, fordi WTO erklærte subsidieringen av Airbus for ulovlig. Dette kan bli interessant, da Airbus er en av de selskapene som er mest sårbare for Brexit, da viktige deler blir produsert i UK. Skal EU virkelig kutte all støtte til Airbus, samtidig som de tvinger UK til å gjennomfører en hard Brexit? Av norske varer ser jeg kun dyrere trans-atlantiske flyreiser med Norwegian, men også vanskeligere for Tine å dumpe tonnevis med Jarlsberg på det amerikanske markedet.

Ambrose Evans-Pritchard skriver om utfordringene i Sverige. Industrien har ikke hatt større tilbakegang siden finanskrisen i 2008. Arbeidsløshetene øker kraftig, og gjett hvilket annet problem har? Selv om husholdningene har mindre gjeld enn nordmenne er de rekordhøye i en økonomi som stopper opp.

Arcane Research slapp sin ukentlige analyse i går, og der kan du lese om hvordan Morningstar skal rate kryptoprosjekter, hvordan det er korte penger som forlater markedet akkurat nå og hvordan alt-coins stiger på Bitcoin sin bekostning.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer