Morgenrapport Torsdag


Nikkei+0.08% Shanghai-0.18%S&P500+0.82% DAX futures+0.00%

Mye tekst på morgenkvisten? Konklusjonen til Bank of America analytikeren er at en invertert rentekurve gir børskrakk og resesjon, MEN det kan ta tid. Krakket i aksjemarkedet kommer historisk sett 2-3 måneder etter at kurven vrenger seg, men det kan også ta opp til to år. Når det gjelder økonomisk resesjon, tar det i snitt 15 måneder før negativ GDP vekst er et faktum. Aksjemarkedet ligger som regel alltid i forkant av økonomien. Det blir en spennende høst. Spesielt oktober måned!

Det virker som taktikk,men CEO i Bank Of America gav et intervju i går der han motsa sin egen analytiker og avviste at USA ville gå inn i en resesjon av en enkel grunn: Amerikanerne har jobb, det tjener mer penger og forbruker mer varer og tjenester. Dette er jo tross alt verdens største konsummarkedet. I tillegg hadde han en fin tilnærming til renter og sparing. Internasjonal kapitalvil fortsette å strømme til USA som allerede styrer 80-90% av gjeld som gir positiv avkastning. “Skal du sende pengene dine til et land der du får mindre tilbake om 10 år, eller til USA der du garantert får mer tilbake om 10 år?”

Da sikter han mest sannsynlig til Tyskland, Europas økonomiske motor.Der ønsker finansministeren å forby negative innskuddsrenter på private bruks- og sparekontoer.Tyskland går altså inn i en verden der bankene må betale for å sette kapital i andre banker eller hos sentralbanken, de ønsker da selvfølgelig å viderebringe denne kostnaden til sine kunder som er bestemor og bestefar med noen tusen euro på konto. De må altså betale banken for å ha de sparepengene sine i nettbanken. Da er det vel mer sannsynlig at pengene flytter seg til et aksjefond, eller amerikanske dollar…

To lyttetips:

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer