Morgenrapport Torsdag

Nikkei-1.30% Shanghai-0.40%S&P500-2.98% DAX futures+0.00%

Siden innføringen av den 30 år lange Treasury obligasjonen i USA, har den aldri handlet med lavere rente enn i går kveld. Hovedårsaken er åpenbart at den har vært i en lang nedtrend sien 1980 tallet, men den andre forklaringsvariabelen er at den økonomiske veksten i USA sliter med å holde seg over 3%, noe som ville ledet til høyere renter. Økt globalisering, mer effektiv produksjon etc. holder inflasjonen i sjakk, men også GDP veksten slik vi alltid har målt den. Når det over snart 40 år har vært fallende renter, søker penger seg over til aksjemarkedet, det forklarer kanskje hvorfor aksjemarkedet har vært en eneste stor suksesshistorie siden frislippet på 1980 tallet.

Det som skremte investorene i går, var at 2 årige renter inverterte mot 10 åringen (som falt under 2 åringens nivå), noe som skjedde sist i 2007. Det betyr at aktørene forventer svakere økonomi og mer økonomisk stimuli frem på kurven. For bankene som låner inn kortsiktig, og gir boliglån på 20 år++, skaper dette problemer med hele inntjeningsgrunnlaget. Konklusjonen er at en invertert rentekuver, med høyere korte renter enn lange renter, skaper problemer for banker, børs og næringsliv. Det lengre bilde er at 30 årige renter etc. er i en fallende kurs og det er langsiktig bra for aksjer.

WeWork skal børsnoteres i New York om kort tid. Hittil i år har det vært et rush av Silicon Valley selskaper som har notert seg. Tidligere i år har vi sett Uber, Lyft, Slack osv. bli notert på høy prising for deretter å klappe sammen. Jeg skal dog prøve å bringe frem noen positive anmerkninger til WeWork.

Selskapet har leid store kontorlokaler i verdens største byer på lange kontrakter. Forretningsideen er å leie disse videre ut til vekstselskaper på kortere men dyrere kontrakter. I tillegg har man skapt et kult konsept rundt det å leie fleksible kontorplasser fordi man møter likesinnede etc. Det er denne differansen de tjener penger på. Ser man på det store bildet, så har de “prime real estate” i de aller største byene i verden, uten å “eie” en eneste kvadratmeter. Skulle urbaniseringen og verdensøkonomien fortsette å vokse, vil de kunne tjene penger på oppgang i leieinntekter fordi WeWork vil ha stor prisingsmakt samtidig som de har sikret seg lange kontrakter med stort andel fastpris. Høres jo ut som et fair bet, spør du meg, gitt at du tror folk flytter til storbyer og starter selskaper.

Ta gjerne en kikk på www.kryptografen.com som er en internasjonal satsning med nyheter og analyse om kryptovaluta på engelsk. Det har vært svært god trafikk på enkelte artikler, der analysen til Arcane Research på Bitcoin Dominance og nyheten om det norske blockchain selskapet Hubii som gjør en IEO på skaleringsprotokollen sin Nahmii ligger i tet.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer