Morgenrapport Torsdag.

Asia fortsetter videre, men viser tegn til avmattelse. Det er to viktige “events” som kan bevege markedet før helgen, og det er Exxon Mobil sine kvartalstall i dag og amerikansk GDP i morgen. Ettersom markedet har steget kraftig to dager på rad, nærmer vi oss et punkt der investorene kan bli fristet til å redusere risikoen igjen. Hvis GDP tallene i morgen er inline eller dårligere kan fredag ettermiddag bli tung. Tok man REC og QEC tidligere i uken, kan det være lurt å ta gevinst allerede i dag. Det er ikke gitt at styrken holder seg til i morgen!

-/ INGEN STORE overraskelser fra Ben Bernanke, som fremholdt at de så bedring i økonomien men står klare til å agere hvis pilene peket ned igjen. Etter at ECB kom på banen sent i fjor høst, er det klart at samtlige sentralbanker av betydning har vilje og evne til å stimulere ved behov. Dette mener jeg er litt av grunnen til at aksjemarkedet har vært “stabilt” de siste 6 månedene.

-/ OLE ENGER i REC sier til Dagens Næringsliv at selskapet har vært nære et oppkjøp, ved to anledninger det siste halve året. Nedleggelse i Norge har gjort REC enda mer attraktiv for potensielle budgivere. Spretter aksjen nye +5-10% i dag, er det kanskje lurt å selge seg ut. Det kommer ikke bud få dager etter at administrerende direktør har vært i pressen og snakket om en slik prosess. Slik offentligjøring er bare egnet til å skremme bort budgiverne, ettersom kursen trekkes opp i det korte bilde.

-/ DEN STORE TOMME hallen, tradinggulvet til New York Stock Exchange, har blitt omgjort til et TV studio som huser flere finansjournalister enn meglere. Selskaper som blir notert får fortsatt lov å ringe i “bjellen”, og i går var det en luring som slo i bjellen 1.5 minutt for tidlig, noe som resulterte i et flaut blikk ut i salen. Godt det var få som stirret tilbake…

-/ BJØRN KJOS & Co bommet på topp og bunnlinje, og det overrasket meg at totale salgsinntekter var lavere. Det er et tegn på dårlige kvartalstall, at selskapene plutselig finner ut at de skal spinne av selskaper eller gjøre andre kreative operasjoner. Nå skal de skille ut Norwegian Long Haul, langdistanseflyene, i eget selskap med base i Thailand. Innleid arbeidskraft med base i Bangkok er en merkelig måte å legge ned stridsøksen mot flygerforeningen, her lukter det eskalering av konflikten.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer