Morgenrapport Torsdag

Nikkei-0.67% Shanghai-0.84%S&P500-0.28% DAX futures-0.15%

S&P500 stoppet opp ved tidligere topp! – Men den har også korrigert over flere uker nå, og da tenker jeg at vi kanskje går inn i en konsolideringsfase sidelengs. Med all den negative nyhetsflyten rundt handelskrig, Trump, Brexitkaos og Huawei, så holder markedet seg overrasende godt. Jeg tipper de størst aktørene forventer rentekutt i andre halvdel av 2019, og da skal ikke markedet falle noe særlig videre. Sentralbankene har vært støttehjul for aksjemarkedet siden 2009.

-/ NYTT FALL for Tesla i går, der aksjekursen stengte på $192, ned 6% for dagen. Problemene hoper seg opp for Elon Musk ettersom han har belånt aksjeposisjoner med covenants på ulike nivåer. Kanskje ikke så rart ryktene om oppkjøpe begynner å svirre igjen.Husk at Apple forhandlet om et oppkjøpt av Tesla til pris $230 for fem år siden. De kan komme på banen igjen!

-/ JEG HAR INGEN sterk mening om dette, men jeg synes artikkelen var informativ og god.“Why technical analysis doesn’t work”. Forfatteren tar for seg hvordan ulike medieselskaper og analysaktører bruker TA aktivt i sin markedsføring, men viser til flere forskningsrapporter om hvordan TA i snitt underperformer andre analysemetoder. Husk at store kvantefond etc. har helt andre verktøy og datasett, enn hva du som privatinvestor må forholde deg til.

-/ DET HAR VÆRT generalforsamling i Amazon denne uken,og aksjonærene har tatt stilling til ulike forslag, blant annet ett om ansiktsgjenkjenningsteknologi. Forslaget om å forby dette, ble nedstemt. Kritikerne mener dette åpner opp et sort hull i personvernet. Tilhengerne mener denne teknologien vil bane vei for nye personlige tjenester og digital ID.

-/ 1. JUNI lanserer Nordnet nytt design og funksjonalitet. Les mer om utrullingen her!

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer