Morgenrapport Torsdag

Nikkei+0.20% Shanghai+0.89%S&P500-0.29% DAX futures-0.00%

I går møttes FED governørene i det som er kjent som Federal Open Market Committee (FOMC). Der holdt de renten uendret og indikerte at den neste hevingen kanskje ikke kommer før i 2020. Det er en nedjustering fra “to rentehevinger i 2019” til ingen, som FOMC indikerte på desember møtet. De er åpenbart ikke fornøyd med at GDP veksten nedjusteres måned for måned. Nå ligger veksten på 2.2%.

Men hva betyr dette for aksjemarkedet? Dollarene og norske renter?

Alt annet like skal aksjemarkedet nyte godt av en dovish FED, som nå ønsker å stimulere økonomien snarere enn å stramme inn. Utfordringen er at investorer ikke liker å sette penger i arbeid når økonomien mister fart og kanskje står ovenfor en resesjon neste år. Jeg ble ikke overbevist den ene eller andre veien av FED sin avgjørelse.

Dollarindeksen svekket seg markant i går, da markedet skulle inndiskontere lavere rentekurve i USA. Det er en naturlig reaksjon, og mange lurer kanskje på om det vil endre Norges Bank sin renteheving i dag. Utfordringen til Øystein Olsen & Co, er at dollaren har vært sterk målt mot norske kroner, noe som har satt fart på inflasjonen. Etter at FED nå nedjusterer rentekurven, skal i teorien norske kroner styrke seg mot dollar, men den reaksjonen var tam i går. Jeg lener meg mot at Norges Bank hever renten i dag i frykt for galloperende inflasjon (2.6%), men her kan vi bli overrasket.

-/ I ETTERMIDDAG noteres Levi’s Jeans på New York Stock Exchange. Børsnoteringen var10 ganer overtegnet, og det kan bety en massiv kursbevegelse når handelen åpner. Dette er verden største jeans produsent.

-/ NYHETSBILDE det siste døgnet har også blitt preget av HSBC analytikeren som mener Norwegian skal til 20 kroner. Han tror ikke på kostnadsprogrammet til ledelsen, og tror de i tillegg kommer til å bytte ut personell. Det eneste som kan forandre meningen hans er hvis de selger fly eller får en høy kompensasjon fra Boeing. Har ikke NAS solgt fly eller gjort sale/lease back tidligere hvis det var nødvendig? Scenarioet til denne analytikeren tror jeg var for pessimistisk.

I ettermiddag skal vi spille inn en ny episode av Kryptografen Podcast, denne gangen er temaet “non-fungible” og “collectible” tokens. Hvordan kan du eie og omsette det eneste eksemplaret av et digitalt bevis?Jeg vil gjerne anbefale alle som er interesserte i dette segmentet melde seg på nyhetsbrevet til Kryptografen, som utkommer en gang i uken. Her får du nyheter fra inn og utland, samt relevante linker til episoder og artikler. 

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer