Morgenrapport Torsdag

Nikkei-0.82% Shanghai-0.24%S&P500-0.65% DAX futures-0.19%

Nå ser det unektelig ut som markedet er i ferd med å korrigere etter den historisk sterke oppgangen fra romjulen til i dag. Flere og flere analytikere peker på begrenset oppside av en handelsavtale, som enda ikke er ferdigforhandlet. De presiserer også at vi har ventet på en avtale siden november, og det kan derfor like godt drøye frem til sommeren før de er i mål. Jeg tenker som følger at hvis du ikke har tjent masse penger de siste to månedene, trenger du ikke å være fullinvestert akkurat nå, da oppsiden ikke er like stor.

Kl 12.15 på fredag skal finansminister Siv Jensen holde en pressekonferanse, der det blir spekulert i om de skal be oljefondet slutte å investere i oljeaksjer.Nyhetsmedier kommer til å vri dette om til å dreie seg om å tekkes Trine Skei Grande, eller prøve seg på en grønn offensiv, men husk at dette opprinnelig kommer fra en analyse Slyngstad og oljefondet selv har gjort. Det dreier seg om porteføljerisiko. Ettersom pengene til oljefondet kommer fra oljevirksomhet, blir de ekstra sårbare hvis de skal eie Exxon, Shell og BP i tillegg gjennom aksjemarkedet. Ved å investere i alle andre sektorer vil de kunne få en større diversifiseringseffekt. Høres logisk ut i mine ører!

-/ JOHN FREDRIKSEN selger 4 millioner aksjer i MOWI,men inngå samtidig en TRS avtale på de samme aksjene. Effekten blir at han frigjør litt over 830 millioner kroner, noe som ligner på summen han har garantert for i Norwegian transaksjonen. Når støyen rundt emisjonen legger seg, tror jeg markedet forstår kraften som ligger i at John Fredriksen endelig har kjøpt aksjer og skal jobbe dette caset videre. Han kan by på en stor organisasjon med de aller beste kontakter i finansmarkedet.

-/ ALEXANDER HANSSON fortsetter å kjøpe aksjer i NAT.Nå sist 25.000 aksjerpå $2.11. Dette påfølger kjøpene av til sammen 175.000 aksjer forrige uke.

En artig artikkel (og kanskje et innspill til Rødt, SV og AP som vil rekommunalisere eldretjenesten i Norge)om en “life hack” hos en amerikansk pensjonist som vurderte alternativene ved å flytte inn på et eldrehjem. Han så at gjennomsnittsprisen på et eldrehjem var $188 i døgnet, og fant et mye bedre alternativ: Et rom på Holiday Inn koster $59. Frokost er inkludert og ofte har de happy hour på kvelden. I tillegg har hotellet room service døgnet rundt, romvask og alle TV kanalene. I fellesarealer har de svømmebasseng, treningsrom og spa. Hotellet tilbyr også gratis tannkrem, barberhøvler og shampoo. Tipser du $5 om dagen vil alle som jobber der løpe bena av seg for å hjelpe deg. De behandler deg som en kunde og ikke en pasient. Blir du dårlig kan de ringe en ambulanse eller likbil. Holiday Inn har 1100 hoteller i USA, og man kan flytte etter årstidene.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer