Morgenrapport Torsdag

Nikkei-0.59%Shanghai+0.00%S&P500-0.22% DAX futures-0.30%

@Hetland_Henrikpå Twitter sendte meg denne grafen, der han har fremstilt korreksjonene på Oslo Børs tilbake til 1984. Her kan man enkelt se de største fallene innenfor respektive årstall og hvor store de er målt mot hverandre. Korreksjonen fra topp til bunn på -17% i fjor var en ganske vanlig og normal sell off, målt mot tidligere år.

Den underliggende styrken i markedet fortsetter denne uken, og selv antatt svake kvartalstall resulterte i marginale nedsalg. Det kan være verdt å merke seg at markedet fant balansen igjen samtidig med at FED ble mer dovish. Alt dette går i sykluser, og det er aller størst risiko når markedet skal indiskontere en ukjent variabel eller havner “bakpå” en uønsket økonomisk utvikling. Akkurat nå virker konsensus til å være at økonomien vil vokse, men saktere, og renteoppgangen kan utsettes på behov. Ingen overraskelser eller krise enda, og da skal det mest sannsynlig opp!

Motta morgenmailen rett i innboksen hver morgen?

Artig at Equinorsjefen gav sin analyse av svingningene i oljeprisen på presentasjonen i går. Eldar Sætre mener nå at oljeprisen vil svinge ekstra mye i året som kommer, fordi markedet er mer balansert enn på lenge med mindre bevegelser på oljelagrene. I klartekst sier han at overskrifter og rykter kan bevege oljeprisen raskt, før den korrigerer tilbake igjen. Får han rett går vi inn i et tradingintervall på noen dollar fra dagens nivå.

Arne Fredly gjestet Hegnar studio i går, der han snakket om Hunter Group, bil samling og hvordan han kopierte Einar Aas og tjente 50 millioner kroner.Er du interessert i finans er det få episoder denne uken som er like relevante. Arne har rigget Hunter Group til å bli det reneste veddemålet på høyere tankrater du kan få. Lave kostnader og fees, med fornuftig finansiering. 4 skip blir levert før nyttår og 4 etter. Disse er kjøpt i en lavsyklus til $84 millioner. Han har funnet ut at alle skip kjøpt under $120 millioner vil man tjene penger på i neste oppgangssyklus. Fredly brukte også 48 timer på å sette seg inn i kraftmarkedet og plasserte en tilsvarende spread trade som Einar Aas, etter at sistnevnte gikk konkurs. Vattenfall, som overtok posisjonen til Aas, har tjent nærmere 5 milliarder kroner på traden.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer