Morgenrapport Torsdag

Kræsjen i tyrkisk økonomi har resultert i et overskudd av nye usolgte boliger, her representert av de gotiske slottene i Burj Al Babas. De vinner kanskje ikke arktitektpriser, men de skal ha for å skape en sammenhengende nabolagsprofil.

Nikkei -0.01%  Shanghai +0.46%  S&P500 +0.22%  DAX futures +0.00%

Dynamikken i markedet endrer seg når fokuset er på selskapenes kvartalstall i stedet for makroøkonomi og politikk. Gode banktall, blant annet fra Goldman Sachs (+8.7%) løftet markedet i går. Det kan kan fortsette i dag ettersom det ikke har kommet noen negative overraskelser over natten. Før åpning på Wall Street i dag skal Morgan Stanley levere sine tall. 

De første tallene fra oljesektoren kommer i morgen når Schlumberger skal rapportere. Veldig spennende å høre hva de har å si om oljeprisfallet og utsiktene i 2019.

-/ DET SKULLE kanskje mye til for at kvartalstallenesnur den negative trenden i Snapchat, men nye -13% ned kan tyde på at noen har forsøkt å finne en bunn i forkant. Snapchat noterte seg i 2017 på $27 og har aldri vært på det nivået i etterkant. Sluttkurs i går var $5.6. Det er et tegn i tiden at nummer 1 i hver bransje får fullstendig markedsdominans. Alle flokker seg rundt den tjeneste “alle” andre bruker. Det gjør det vanskeligere å angripe , men desto høyere oppside på de som allerede er sterkest (FANGMAN aksjene f.eks).

-/ DET GÅR nesten ikke en dag uten at Huawei stjeler overskrifter der vestlige land har forbudt eller ønsker å forby 5G utstyr levert av det kinesiske selskapet. Ledende personer i selskapet er fengslet i Canada og Polen. Da synes jeg det er merkelig at aksjen har falt så lite. Den har riktignok halvert seg de siste tolv månedene, men er kun ned -30% siden mai 2018. Er det fordi de har store vekstmarkeder andre steder enn “Canada” og “Polen”? Hvis det er tilfelle, at skrekkscenarioene vi leser om i pressen, kun gjelder en marginal business, kan jo aksjen nesten være et kjøp. Jeg skrev nesten, da risikoen fortsatt er stor for forlenget handelskrig, svartelisting av selskapet osv. Men det var for å illustrere en tankerekke.

-/ FLERE HAR spurt meg om hva den crowdsourcing av analysetjenesten heter, og den heter Estimize. Den fungerer slik at du kan logge deg inn og komme med egne estimater på dine favorittselskaper. Da inngår dine tall i Estimize sitt gjennomsnitt, som kan variere fra de analytikerne som jobber i meglerhusene. Over tid har det vist seg at crowden slår analytikerne ned i støvlene. Enten kan du bruke den for å se hvor aksjer kanv være på vei før kvartalstall, eller legge inn egen estimater.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer