Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.31%  Shanghai -0.15% S&P500 +0.13% DAX futures +0.20%

Nyåret startet med et lite lettelsesrally før alt feiler dag nummer to. Futures på de amerikanske indeksene deiset ned -1.8% i natt og oljeprisen falt -2.2%. I et bjørnemarked føles alt som gjørme. Hver gang du tenker at det verste er over, eller at børsen skal stige, blir du skuffet av en rask vending nedover. Bare vent til makrotallene begynner å skuffe også, gjerne samtidig med selskapsvarsler, da har vi hele tiden en overhengende fare for negative triggere. Arbeidstallene har f.eks vært knallsterke i flere år, og fungert som en driver for aksjemarkedet. Hvor lang tid inn i en børskorreksjon fortsetter man å ansette med begge hender? 

Det var dog ikke et svakt makrotall som senket markedet i natt, men et sjeldent resultatvarsel fra Apple. De selger færre telefoner i vekstmarkedet Kina, og det er urovekkende langt ut over Apple sine regnskapstall. Se bare på Japanske yen i natt (graf). Årsaken til det svake salget er handelskrigen, og nå står Kina i en svært vanskelig situasjon. For å avblåse handelskrigen må de inngå en avtale som svekker sin egen vekst (de har levd beskyttet med store eksportinntekter). Fortsetter de handelskrigen blir veksten enda svakere. Uansett utfall mister verden en sterk økonomisk driver, der ett av sykdomstegnene var Apple og deres underleverandører.

-/ TIL OG MED Tesla kommer under press i et svakt marked. Selskapet rapporterte tall i går, og det var under analytikernes forventninger. De har også gått ut med større rabatter for å kompensere bortfall av statlige subsidier på el-biler. Jeg tenker at de overlever dette også, nå har de endelig Model 3 “i butikken” og da øker kontantstrømmen. Det åpner for ulike refinansieringsmuligheter.

-/ HVIS DU HÅPER på en rask rebound I oljeprisen, ønsker du også en stor shortandel i futures kontraktene. Det betyr nemlig at spekulative tradere er aktive i råvaren, og kommer til å dekke seg inn når nyhetsflyten tilsier det. Dessverre har det motsatt skjedd. Spekulantene har forlatt råvaren både på long og short siden, da antall utstede kontrakter har falt med nesten 25% siden mai måned. Her ser dere grafen over “open interest” på NYMEX. No Interest For Oil!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer