Morgenrapport Torsdag

Nikkei -1.90%  Shanghai -1.71% S&P500 -3.22% DAX futures -1.50%

Kanadiske myndigheter meldte i går at de arresterte CFO’en i Huawei for utlevering til USA. Amerikanske myndigheter ønsker å sikte han for brudd på sanksjoner mot Iran. De forsøker å opprettholde en handelsembargo, men Huawei har signert en inftrastrukturpakke med presteregimet i Teheran. Den sender kinesiske tech aksjer rett ned over natten og drar med seg børsindeksene og futureshandel. S&P500 futures handler ned -1.5%. 

Personlig mener jeg at slike nyheter slår negativt fordi vi er i et bear marked. Den overhengende variabelen er fortsatt rentemarkedet. Nå skal risk justeres for lavere høyere renter og lavere vekst. E24 skriver om hvordan 10 årige renter har falt tilbake, samtidig som korte renter fortsatt stiger. Du ønsker ikke å sitte i aksjemarkedet når rentekurven inverteres.

-/ BOLIGMARKEDET i Norge falt 1.5% i november. Her har vi fått en ny analysestjerne som jeg synes treffer godt. Neijra Macic i Prognosesenteret tror at boligmarkedet blir svakt i flere måneder fremover som følge av Norges Bank sin kommende renteheving i Mars. Boligprisene trenger som regel en sterk januar, der prisene i snitt stiger 3%. Husk at det er store sesongmessige variasjoner og uteblir de sterke periodene, kan året blir kjipt. Jeg stusser derfor litt over styrken i Solon Eiendom, og vi skal ikke undervurdere at noen av aksjonærene jobber kursen høyere, men på et tidspunkt gjør realitetene seg gjeldene.

I løpet av det siste året har det vært flere suksessfulle equity crowdfunding kampanjer i Norge, der det finnes ulike lokale og utenlandske tilbydere. Det viktigste er dog ikke hvilken aktør som representerer selskapet ditt eller investeringen din, men hvordan kampanjen når ut i markedet. Her finnes en veldig god kanal i Norge som heter InvestorPitchNorge og XI gjengen. De har nettopp bidratt til å vise frem Wiral Technologies caset, som har fått tegninger på 5.150.000 kronermidt i ett børscrash. Flere av investorene i BizBot har også tatt kontakt gjennom investorpresentasjonen som ble kjørt gjennom dette systemet! Vil dere følge med på flere case meld dere på InvestorPitchNorge!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
06.12.2018 09:20

Man kan også få info om nye muligheter/presentasjoner innen investering i unoterte (crowdfunding) ved å signe opp på vår email liste: https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/m9r2w3