Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.69%  Shanghai +0.28% S&P500 +2.33% DAX futures +0.40%

Uttalelser fra FED sjefen sendte Wall Street opp flere prosentpoeng i går. Han tydeligjorde hvor han mente et nøytralt området for renten lå, og det var ikke langt fra der vi ligger i dag. Det betyr at man kanskje kan skimte rentetoppen, noe som trigget aksjeinvestorene. “He put a floor under the market”. Sa ingen andre enn min imaginære kommentatorvenn. Jeg har lenge vært overbevist om at vi får en god periode frem til jul. Nå kommer fasiten. 

I går spilte jeg inn #Pengepodden sammen med Mads Johannesen. Temaet var fintech, blokkjeder og hva som er nytt og hot innen aksjemarkedet. Jeg kan godt legge til en knallbra artikkel i Reuters om tidligere Pimco sjef Mohamed El-Erian nå i Allianz, som mener at flere store institusjoner er på vei inn i kryptomarkedet. Priskollapsen gir bare en mulighet for de store insitusjonene å komme seg inn på fornuftige nivåer!

-/ JEG SYNES oljeprisen ikke klarer å bounce på en meningsfylt måte i forkant av OPEC møtet og G20 møtet. Dette er triggere som kan skape et nytt positivt bilde, både med produksjonskutt og potensielt nye handelsavtaler. I gamle dager hadde det ikke vært vanskelig å skape optimisme i forkant. Nå derimot, blir vi presentert med historisk høye lagertall og oljeprisen ligger på laveste notering på et år.

-/ HER KAN dere lese innlegget “BizBot på 1-2-3”. Dette er en kortfattelig gjennomgang av hvordan sette opp et dashboard for ditt aksjeselskap eller dine eiendeler.

Se også denne presentasjonen om hvor verden befinner seg og hvor vi er på vei når det gjelder teknologi og spesielt sofware. Marc Andreesen i Andreesen Horowitz er mannen som skapte uttrykket “Software eats the world” for ti år siden, og hvilken vei har det gått?

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer