Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei -0.84%  Shanghai -2.11% S&P500 -0.03% DAX futures  -0.66%
En intetsigende dag her hjemme, hvor justeringer før ytterligere kvartalstall dominerte markedet.
Resten av kontinentet viste lignende tendenser, og avventet uSA og FOMC referatet.
USA ble tynget av referatet til Fed, svake resultater fra iBM, og dårlige tegn fra europeiske bilprodusenter.
Asia følger samme mønster, og Kina er tilbake med de tyngste indeksene.
Retail sales fra UK, EU leder møte, samt jobless claims og Philly Fed fra USA er dagens makro.

FOMC referatet igår ga et bilde av en sentralbank med en plan. Powell og resten av Fed er samkjørte i sin tro om at rentene fortsatt må opp, og hintet samtidig om at rentene kunnne ende opp i den høye delen av tidligere guidet range. Inflasjonen er per dags dato veldig håndterbar, men de anser veksttakten som for høy til å være bærekraftig over tid, et totalbilde som heller mot å fortsette gradvise renteøkninger.

Den siste Funds Manager Survey fra BofA tegner et noe mer dystert bilde.
Deltagerne i undersøkelsen, som vist i grafen over, sitter på større og større kontantbeholdninger, og hele 85% mener man er i siste delen av denne hyggelige sykelen.
Makroutsiktene er de dårligste siden 2016, og at brorparten favoriserer obligasjoner da de mener balansene til selskapene er for dårlige, og at kapital vil bli brukt til å bygge ned gjeld fremfor utbytter.

Oljeprisen kommer under press etter overraskende stor lagerbygging i USA.
Vel så viktige elementer er at Saudi sannsyneligvis vil øke produksjonen ytterligere for å blidgjøre Trump etter drapet på Khashoggi, det blir spennende å se hvor mye de faktisk makter å øke produksjonen da vi vandrer inn i noe uvante produksjonsnivåer for nasjonen.

Siste tankdataene maler et veldig anderledes bilde av eksporten til Iran, enn det offisielle data har vist oss.
Siste dataene tilsa at eksporten var helt nede i 1.3-1.5mpd så langt i oktober, hvorav de skipstrafikken tilsier en eksport nærmere 2.2mbpd.
Om en måneds tid så vil vi se om dette kun er et siste rush av eksport før sanksjonene trer inn, eller om det er klare tegn på at de faktisk ikke har den store effekten.

I god amerikansk ånd så skal supply båter som brukes i amerikanske farvann være Made In America.
Ulstein ser ut til å ha funnet en god løsning på å få en bit av kaken likevel.
Aeolus Energy og Ulstein har inngått partnerskap for bygging av en flåte SOVer i USA, som skal brukes mot vindkraftmarkedet.
Dette er første kontrakten til Ulstein for det amerikanske vindmarkedet, men de er godt igang med å posisjonere seg her på kontinentet, hvor de lanserte sitt første skip i 2013, og har kontrakter på ytterlige 5 skip.

Avslutter med et bilde som viser den digitale nettverkseffekten brukerrekkevidde.
Internett brukte 7år på å få 50 millioner brukere, PokemonGo brukte 19 dager…

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer