Morgenrapport Torsdag

Morgenrapport Torsdag


Nikkei -1.07%  Shanghai -2.80%  S&P500 -0.10%DAX futures -0.57%
Volatiliteten fortsetter, men markedet hverken faller eller stiger helt synkront, noe som er et sunnhetstegn.
OSE tilbrakte brorparten av handelsdagen i det rød, og tok litt inspirasjon fra amerikanske markeder for et byks mot slutten, for å ende ned 0,22%. Resten av de europeiske indeksene kjørte sine egne respektive løp, uten noensomhelst rød tråd. Aktørene kommer tilbake og reposisjonerer seg etter rapporter og riskbilde.
Asia fortsetter det brede fallet, med Kina fungerende som det tyngste loddet.
BoJ skal løsne grepet noe om de lengre obligassjone, så litt følgeskader er forventet og se i europeiske obligasjonsmarkeder.
Britisk PMI, inflasjonsrapport og rentemøte er dagens makro, samt joblessclaims fra USA.

Den evige runddansen om tariffer git seg ikke. Gårsdagen så både forslag om høyere importskatter på kinesiske varer, samt forsøk på å få kineserne tilbake til forhandlingsbordet.
Vi alle vet at samtlige har fordel av å finne en gyllen middelvei, så får man bare håpe at denne finner sted før tariffene faktisk slår inn i slutten av måneden.
Kina har effekt posisjonert seg for worst case scenario ved å devaluere sin valuta akkurat like mye som de nye skattene vil treffe økonomien. USA derimot vil måtte se mot Trump for en svakere USD, da sentralbanken ikke gjør noen endringer, og er på vi mot nok en renteølning i september.

Tesla slapp tallene sine igår, hvor markedet var vel så spent på Q&A med analytikerne, da forrige kvartals runde var mildt sagt spesiell. Selskapet hadde nok ett rekordtap, men lovnadene om 6000 Model 3 per uke fra og med slutten av august, samt lønnsomhet i Q3 og 4 sendte aksjen opp nesten 10% i ettermarkedet.
Musk beklaget også oppførselen sin ved forrige runde, noe som alene ga ett hopp på $10.
Batteriproduksjonen går som det suser, og er nå den desidert mest produserende batterifabrikken i verden, med god margin, årlig ligger de nan til 20GWh. For å sette dette i perspektiv, de produserer mer, i KWh, enn samtlige andre bilprodusenter til sammen.
De står også knallhardt på at de ikke skal emittere nye aksjer, selv om man kan få andre inntrykk av å se på balansen.

Sjømatsindeksen var den soleklare vinneren gjennom juli. Rett over 14% økning på en måned kan er rimelig formidabelt. 22. aug slipper MHG sine tall, og flere av konkurrentene gjør er i samme tidsrom. Aksjene handler rundt tidenes høyeste, og sessongmessig så faller gjerne lakseprisen noe inn mot jul. Hva skal drive disse aksjene høyere nå?

En sektor som ikke vil se seg slått av fiskens volatilitet er selvfølgelig tørrbulk. Over 25% økning har BDIen sett gjennom juli, som også reflekteres i de respektive aksjene.
Capesize indeksen er på over $24k, men fremtidskontraktene inn mot høysesongen(Q4) er ikke på veldig mye mer enn $25k. Tørrbulk har nytt godt av de ekstreme mengdene soya som har kommet ut ifra USA, i påvente av sanksjoner som kan treffe sektoren hardt, så dette vil være en eksportvare som unsett utfall ikke vil vøre den store driveren inn mot nyttår. Fokuset bør heler ligge på stålverdiene som fortsatt krabber høyere, og nye reguleringer som vil tvinge eldre skip til skraping.

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer