Morgenrapport torsdag

Avisoverskriftene du aldri får se: “Ingen kan forklare hvorfor markedet faller” – “Investorer jubler fordi aksjer er på salg” – “Forventet avkastning øker etter at aksjer har falt tilbake”.

Noen har laget en fin spoof av Financial Times, men det ligger mye sannhet i dette poenget. Hvorfor selger negative overskrifter, som forsterker markedstrenden, flere aviser enn virkeligheten? Det finnes alltid ulike måter å se markedet på. Vi har vært gjennom historiens lengste oppgangsperiode. Da er det bare sunt med en korreksjon og nedkjøling, før markedet kan ta sats igjen. Husk at varig lange trender skaper ubalanse som må rettes opp. Som et eksempel vil langvarige lave renter øke gjeldsgraden betraktelig. Den kan ikke vokse inn i himmelen, og det er derfor sunt med litt de-leveraging før det går riktig ille slik vi så i 2008.

Forsiden var også mer relevant i går ettermiddag før Wall Street bydde på et voldsomt rally frem mot stengetid. De asiatiske børsene slet med å holde følge, men noe sier meg at det blir en bedre dag i Europa enn går.

-/ I GÅR RYKKET DNB Markets ut med en salgsanbefaling på Norwegian. Du synes kanskje det er merkelig midt i en budkamp, men analytikeren argumenterer godt for seg. Budgiver har god tid, Bjørn Kjos blør på driften.

«Allerede før helgen var imidlertid signalene fra den potensielle budgiveren IAG at en eventuell prosess vil kunne ta tid og at de selv ikke ventet noen betydelige nyheter knyttet til dette på kort sikt. Samtidig har også andre potensielle kjøpere som Ryanair, EasyJet og Lufthansa gitt kommentarer som ved et eventuelt bud fra en eller flere av dem vil stille ledelsen i disse selskapene i et underlig lys. Selv om alle aktørene kan ha en agenda som vil kunne påvirke uttalelsene de kommer med, innebærer dette for IAG at de med utgangspunkt i den forventede resultatutviklingen i Norwegian utover året og et sannsynlig fravær av andre umiddelbart konkurrerende kjøpere vil ha tiden på sin side. Dermed legger vi til grunn at de ikke føler noe behov for fremskynde et eventuelt forslag»

-/ DET ER NOK ikke mange av dere som handler tyrkiske lire på daglig basis, men i går satte sentralbanken opp renten med 3% til 16.5%. Det førte til at fra å være verste “performer” målt mot dollar, til å bli blant de beste. Kursen gikk fra 4.9 til 4.5 USD/TRY. Nesten 10% reversering i valutamarkedet er mye, og det var sikkert noen hedgefond som brant seg da lirekursen har vært fallende siden nyttår.

-/ BIZBOT HAR nettopp gjort to nyansettelser på tech-teamet basert i Oslo, men er på utkikk etter flere. Kjenner du en full-stack, front eller back-end programmerer, vanker det en vinflaske i vervepremie fra undertegnede. Her kan dere lese med om stillingene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer